Microsoft gaat overgang van android naar WP versoepelen?

Microsoft is in bezit van een patent die dit mogelijk zou kunnen maken

Microsoft heeft al sinds vorig jaar een patent in handen die het mogelijk maakt om de overgang van android (iOS) te versoepelen. Veel mensen die nu allerlei apps op hun android apparaat hebben staan en daar ook een aantal van gekocht hebben zullen niet zo gauw meer overstappen is het idee. Op zich lijkt me dit ook wel logisch, want als je eenmaal aan al je apps gewend bent en voor sommig betaald hebt, heb je weinig zin om over te stappen. Dit kost een hoop tijd om alle apps weer te vinden en eventueel te opnieuw te kopen. Dit is natuurlijk eigenlijk het grootste probleem van Windows Phone vandaag de dag: Apps!

Momenteel zitten er meer dan 90.000 apps in de Windows Marketplace en dat is natuurlijk lang niet zoveel als bij android of iOS, maar het gaat de goede kant op. De eerste stap voor Windows Phone was natuurlijk de grote inhaalrace, maar het grootste probleem is denk hierboven omschreven. Met dit patent zou Windows Phone de mogelijkheid hebben om te kijken welke apps jij aan jouw android account hebt gekoppeld, deze vervolgens op te zoeken in de marketplace, zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen. Is de app nog niet beschikbaar voor Windows Phone, dan zoekt hij automatisch een alternatief. Is de app er helemaal nog niet, zal je een notificatie krijgen. Als Microsoft dit ook daadwerkelijk voor elkaar krijgt, zou dit natuurlijk de drempel verlagen voor android gebruikers, want dan hoef je zelf niet alles weer opnieuw op te zoeken.  Men zou zelfs willen dat ook de gegevens/data van de app overgeheveld zou kunnen worden, maar dat lijkt me nagenoeg onmogelijk, want dan zit je met beveiliging en privacy regels waar apps zich momenteel aan houden.

Echter de grote vraag die overblijft is: Moet ik opnieuw voor mijn betaalde apps betalen? Uiteraard is daar nog geen antwoord op, maar ik kan mij niet voorstellen dat het antwoord ‘ ja’  zal zijn, want wie gaat dat dan betalen? Microsoft zal het niet voor je doen en de app ontwikkelaar ook niet, want dat is immers hun bron van inkomsten. Dit blijft dus de grootste sta-in-de-weg voor Windows Phone lijkt mij. Hierdoor blijft WP aantrekkelijk voor nieuwe smartphone gebruikers en minder interessant voor android of iOS gebruikers. Wie weet gaat Microsoft hier toch nog een oplossing voor vinden (of gewoon betalen 🙂 )

Zie hier het patent. Of microsoft uberhaupt gebruik gaat maken van dit patent is sowieso de vraag, maar als ik hen was zou ik dit serieus overwegen om zieltjes te gaan winnen in de toekomst.

[ad]

bron: WP7.nl 

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter