nokia tablet Windows

Microsoft komt met eigen Windows RT tablet

” Mogelijk presenteert Microsoft volgende week hun eigen tablet”

Volgens bronnen van onder andere AllthingsD zou Microsoft a.s. maandag een eigen Windows RT tablet gaan presenteren. Opmerkelijk want dit is voor het eerst dat hier over gesproken wordt en dat zou wel heel kort dag zijn. Microsoft zou dit gaan doen om beter te kunnen concurreren met de iPad.

Op zich een goede zet van Microsoft dat zij met een eigen tablet komen. Google is hier ook mee bezig en die zijn naar mijn menig te laat begonnen met het ontwikkelen hiervan. Microsoft zou hier weleens van geleerd kunnen hebben en daarom op de vooravond van de lancering van Windows RT al bezig zijn met hun eigen tablet. Als zij deze tegen een scherpe prijs op de markt kunnen zetten, zou dit inderdaad weleens een concurrent van de iPad kunnen worden, maar dan men niet alleen de prijs scherp moeten zetten, hij zal zeker qua specificaties niet onder moeten doen aan de iPad (Retina niet mee geteld, want dat gaat echt niet gebeuren). AllThingsD heeft er het er ook over dat er meerdere modellen op de markt zullen komen, ook met Windows 8 (x86 processoren). Dit lijkt mij heel waarschijnlijk. Microsoft’s partners in de PC wereld zijn daarvoor te belangrijk voor Windows, ik geloof er niet in dat Microsoft dan de concurrentie zal aangaan met hun eigen partners.

Daarom vind ik dit wel interessant nieuws, want het kan alle kanten op. Microsoft zou er ook voor kunnen kiezen om samen met hun Windows Phone 7 partners Nokia een budget tablet op de markt te plaatsen. Nokia kondigde van de week nog aan dat zij op de smartphone markt hele goedkope Windows Phones willen droppen om zo de concurrentie aan te gaan met android. Als zij die lijn door trekken samen met Microsoft op de tablet markt, zouden zij dus weleens een goedkope Windows RT uit kunnen gaan brengen, maar aan de andere kant lijkt mij dit ook een lastige kwestie, want daarmee zullen ook hun partners buitenspel zetten op Windows RT gebied.

In ieder geval is het interessant om in de gaten te houden wat er maandag zal worden aangekondigd door Microsoft. Thewrap beweerd dat er maandag 18 juni in ieder geval een event gepland staat door Microsoft om 15:30 uur (Amerikaanse tijd).

[ad]

Labels:

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter