Microsoft laat Office 2013 RT zien

De officiele naam van de nieuw Office is bekend

Microsoft heeft enkele screenshots getoond van Office 2013 voor Windows RT tablets. Heel verrassend heet die versie dan ook Office 2013 RT. Op zich waren deze screenshots niet heel bijzonder en leek het gewoon op wat we gewend zijn.

De nieuwst Office is al een tijdje in de maak onder de naam Office 15, maar zal uiteindelijk Office 2013 gaan heten. De Windows RT tablets krijgen dus een aparte versie, wat op zich logisch is, omdat het eigenlijk een ‘heel ander’ systeem is dan de normale Windows 8. De Windows 8 tablets zullen wel gewoon een normale versie van Microsoft Office 2013 krijgen. Voor beide soorten tablets zal gelden dat Office vanaf de Metro interface en vanaf de desktop interface te benaderen zal zijn. Dit is toch positief nieuws, zeker omdat veel mensen natuurlijk gewend zijn om met Office te werken en hier op een tablet dus ook gewoon gebruik van kunnen gaan maken. Dit zal toch de waarde van Windows 8, maar ook die van Windows RT verhogen. Zeker omdat je de boel prima kan synchroniseren met elkaar, zodat je op je tablet/ pc of Windows RT tablet kan werken aan jouw documenten.

In het Microsoft Office 2013 RT pakket zal Word, Excel, Powerpoint en OneNote zitten, kortom voor de meeste mensen de belangrijkste software. Tot slot heeft Microsoft het vertrouwde logo van Office aangepast voor de RT versie, waardoor het logo beter bij de Metro style van Windows 8 zal passen.

[ad]

 

bron: neowin

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter