Tweede scherm voor alle TV-zenders van SBS

Tweede Scherm apps breken nu echt door.

Ze bestaan al even, maar er werd eigenlijk nog niet door heel veel programma’s gebruik van gemaakt. Echter denk ik dat we nu met de EK 2012 tweede scherm van de NOS een grote stap voorwaarts gaan maken. SBS Broadcasting gelooft er in en gaat het doorvoeren voor al hun tv zenders. Het gaat hier om de TV zenders SBS 6, Net 5 en Veronica.

Ik zelf ben enorm fan van tweede scherm tv kijken, omdat het gewoon een toegevoegde waarde heeft. Ik kan tegenwoordig geen voetbalwedstrijd meer zonder kijken. Ik wil namelijk gewoon die live statistieken zien als ik voetbal kijk. Ergens vorige jaar was er ook een detective serie op Nederland 1 waar men een tweede scherm app gebruikte, dit maakte de serie een stuk interactiever, omdat je mee kon doen met het opsporen van de dader. SBS Broadcasting gaat nu voor hun TV-zenders 1 algemene tweede scherm app maken (mobiele website) die je dan overal op het internet kan benaderen. Op je tablet, smartphone of laptop dus. Het opmerkelijke hiervan is dat normaal gesproken een tweede scherm gekoppeld is aan een specifiek programma. Ik zie dit echter niet als probleem, want dat kunnen ze natuurlijk prima verwerken op deze manier.

Echter is er wel 1 gevaar, dat is namelijk dat SBS Broadcasting voor massa gaat en niet voor kwaliteit. Ik bedoel het moet wel toegevoegde waarde hebben een tweede scherm, zoals statistieken van een voetbalwedstrijd of het direct stemmen op jouw favorieten kandidaat van een talentenshow. Ik ben bang dat als zij het te algemeen maken het minder relevant wordt waardoor de functie van een app vervaagd en je net zo goed Google kan gebruiken bij het TV kijken. Kortom het kan twee kanten op.

Persoonlijk zou ik per ‘groot’ programma een eigen app maken, zodat het duidelijk is voor de kijkers en een programmamaker ook verantwoordelijk wordt voor het tweede scherm, maar ik ga er vanuit de SBS Broadcasting dit in samenspraak zal gaan doen. De verwachting is dat deze apps het komende najaar beschikbaar zullen zijn.

[ad]

Bron: TotaalTV

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter