Video geeft demonstratie van Windows RT op een tablet

Qualcomm demonstreert Windows RT op hun tablet

In de onderstaande video laat Qualcomm hun eerste Windows 8 tablet zien. Echter is dit een tablet met een ARM-processor waardoor er geen standaard Windows 8 op zit maar Windows RT. De video interessant om te kijken, want hier zit de laatste versie van Windows RT op. 

Wat mij opvalt aan de video is dat Windows RT heel soepel op de tablet draait. Voorheen kwam je toch dikwijls video’s tegen waarop te zien was dat Windows RT nog niet echt soepel draaide op de desbetreffende tablet, maar op deze video lijkt Microsoft een degelijk versie van Windows RT klaar te hebben. Je kan zien dat het multitasken geen probleem is, webbrowsen ziet er ook goed en snel uit. Kortom het lijkt er op de Windows RT het goed zal gaan doen bij release op de ARM tablets, maar dat is eigenlijk ook wel wat ik verwacht van Microsoft, ze hebben immers een lange tijd kunnen werken aan het besturingssysteem.

Het grootste nadeel van Windows RT blijft natuurlijk dat je oorspronkelijke software er niet op draait en dat er geen mogelijkheden zijn tot ’tweaken’, maar als je daarvoor een stabiel besturingssysteem krijgt wat naadloos aan gaat sluiten op jouw thuisnetwerk/thuiscomputer, blijf ik toch positief. Android heeft met android 3.0 natuurlijk de grootste fout gemaakt, want dat was een OS dat eigenlijk helemaal nog niet klaar was voor tablets, android 4.0 maakt dit nu een beetje goed. Wat Windows RT ook als voordeel heeft ten opzichte van iOS en android is het multitasken, zoals je ook kort op de video kan zien. Dit werkt gewoon goed en snel. Android maakt daar in grote stappen en iOS timmert ook aan de weg qua multitasken, maar Microsoft zou hier een voorsprong kunnen nemen en het lijkt er op dat zij dat ook gaan doen.

[ad]

Daarnaast laat Nvidia ook zien hoe snel Windows RT op de Asus Tablet 600 is. Indrukwekkend!

bron: Armdevices.net

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter