Wat is Google Now?

Android Jelly Bean zal een nieuwe feature hebben, Google Now

Google Now is toch wel een unieke feature wat nog niet eerder is gedaan. Android 4.1, Jelly Bean, krijgt deze feature als eerste. Google Now is eigenlijk jouw personal assistant op jouw telefoon. Hij houdt alles voor je bij van jouw agenda tot file informatie. 

Google doet eigenlijk alles met jouw lokatie. Hij heeft eigenlijk contant suggestie en antwoorden voordat je uberhaupt iets vraagt. Als je op een metrostation bent laat Google Now zien wanneer de volgende metro’s zullen aankomen. Als je in de file staat geeft hij gelijk aan wat een betere alternatieve route is. Dit zijn enkele voorbeelden van wat Google Now kan met jouw lokatie.

Verder zal Google Now ook features krijgen zoals, het live bijhouden van jouw favorieten sporten/teams, beste restaurants vinden in de buurt, de beste gerechten in dat restuarant, je agenda bijhouden, het weer. En ga zo maar door. Eignelijk houdt Google Now alles bij wat jouw interesse heeft op een dag.

Hoe dit in de praktijk gaat werken is nog te bezien. Als ik contant updates krijg, vind ik dat persoonlijk altijd vervelend. Ik wil zelf bepalen wanneer ik de informatie wil weten, dus persoonlijk denk ik dat ik Google Now niet vaak zal gebruiken. Voor zover het nu bekend is, tover je de Google Now informatie zelf naar boven door middel van 1 beweging op je scherm. Ik maak hier uit op dat je dus wel zelf kan bepalen wanneer je het leest en dat maakt het voor mij in ieder geval wat aangenamer. Hieronder 2 video’s over Google Now, zodat je een indruk krijgt van wat het precies is.

[ad]

 

Labels:

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter