Windows 8 gelanceerd op 26 oktober

Microsoft maakt release datum van Windows 8 bekend

Op 26 oktober 2012 is het dan eindelijk zover. Microsoft lanceert dan Windows 8. Vanaf die datum zullen er Windows 8 pc’s en de update naar Windows 8 beschikbaar zijn.

Dit is uiteraard goed nieuws, want nu weten we eindelijk wanneer we het kunnen verwachten. Tijdens een keynote maakte Microsoft dit bekend. Windows 8 zal in 109 landen beschikbaar worden. De uiteindelijke versie van Windows 8 zal in augustus klaar zijn en dan duurt het dus nog 2 maanden voordat hij daadwerkelijk uitkomt.

Het is overigens niet duidelijk geworden of Windows RT, de tablet variant van Windows 8, ook op die dag beschikbaar zal zijn. Ik verwacht dat dit wel zo is of dat het in ieder geval rond die datum zal zijn. Eerder werd al bekend dat de Surface met Windows 8 pro pas volgende jaar, 2013, verkocht zal gaan worden.

En de eerst Windows 8 tablets dan?

Er zijn er inmiddels wel al aardig wat getoond, met name op de Computex 2012. Acer Iconia zal naar alle waarschijnlijkheid een van de eerste zijn. Volgens tabletblog (duitse blogsite) zal Acer proberen om rond de release datum van Windows 8, direct hun twee Windows 8 tablets beschikbaar te stellen. Het gaat om de Acer Iconia W510 en de Iconia W700. Dit zijn qua uiterlijk bijzondere tablets, maar helaas aan de dure kant. de W510 zal rond de 799 dollar gaan kosten en de W700 rond de 999 dollar. Maar het begin is er. Het is nu wachten op de andere fabrikanten zoals Asus en Dell, wanneer hun Windows 8 tablets op de markt verschijnen.

[ad]

de Acer Iconia W510

De Acer Iconia W700

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter