De Archos 101 XS gepresenteerd

De nieuwste Archos 101 XS is vandaag gepresenteerd door Archos

Een betere tablet als de Archos 101 XS heeft Archos nog niet gemaakt, dat is duidelijk. Deze bijzondere tablet is heel dun, licht en heeft ook een eigen soort keyboarddock…

Deze witte tablet van Archos valt op omdat de 101 xs een bijzonder toetsenbord heeft, het magnetic coverboard, noemen zij het. Uit deze naam kan je al opmaken dat het dus ook een cover is. Met andere woorden het keyboard beschermt als je hem dichtschuift ook gelijk het beeldscherm van de tablet. Zie de video hieronder hoe het precies werkt. Het keyboard wordt door middel van magneten en een stand vast gemaakt aan de tablet, waardoor het stevig aan elkaar vast zit.

Verder is de tablet dun. Hij is 8 mm dik en met het keyboard maar 1.3 mm dik. Hij weegt 600 gram en heeft een fris design. Daarnaast heeft de Archos 101 xs een  resolutie van 1280×800 pixel 10.1 inch display. Het is een een capacitive touchscreen met MVA techniek (soortgelijk als IPS). Hij heeft een multicore ARM CORTEX™ processor (1.5 Ghz), 1Gb aan werkgeheugen en 16gb aan opslag, wat uit te breiden is met een MicroSD kaart tot 64 Gb. Hij heeft een 720p camera aan de voorzijde, een MicroUSB aansluiting (tevens tot USB om te toveren), microHDMI, Wifi, Bluetooth 4.0 en een batterijduur van 40 uur music playback time.

Hij zal draaien op android 4.0, maar Archos beloofd dat voor het einde van dit jaar nog de update naar Jelly Bean (android 4.1) beschikbaar zal zijn. Daarnaast krijg je qua software eigenlijk een ‘kale’  android versie, dus geen eigen laagje er over heen. Archos Media Centre Applications, toegang tot de Play Store en OfficeSuite Pro 6 . Die laatste kost normaal 15 euro, maar die krijg je er nu gratis bij.

Al met al zeker een zeer complete tablet van Archos, eigenlijk zit alles er op wat je nodig hebt, verpakt in een mooi design. Het enige minpunt voorlopig lijkt het display, dat ondersteund namelijk maar 5-points multitouch en dat had ik liever 10-points gezien. Zie hier onder nog even de introductie video en de foto’s van de Archos 101 xs. Hij zal half september in de winkel moeten liggen voor ongeveer 370 euro en dat is wel wat aan de hoge kant voor Archos. Ik ben benieuwd of Archos in dit segment zichzelf kan nestelen, want in september en de maanden er na zal er in deze prijsklasse of er onder veel concurrentie zijn. Op zich is dit wel de eerste 10.1 inch tablet met een keyboarddock en deze specificaties voor rond de 350 euro, dus wie weet gaat men hem toch wel kopen.

de manier waarop het keyboarddock werkt:

de introductie video:

[ad]

de Foto’s

bron: Facebook en archos

Labels:

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons