Nokia toont Windows Phone 8 toestelen in september

Nokia komt met WP8 toestellen eerder dan verwacht

Er was een tijd geleden een gerucht dat Nokia pas in 2013 met nieuwe toestellen zou komen. Maar volgens betrouwbare bronnen komt Nokia op hun Nokia-World event op 5 en 6 september met de eerst Windows Phone 8 toestellen. Deze zullen dan eind 2012 in de winkels liggen.

Het is te verwachten dat meerdere fabrikanten/ platformen nu gaan proberen nog wat aandacht te creëren voor hun product, voordat Apple met de iPhone 5 komt. De verwachting is natuurlijk dat de iPhone 5 een groter succes wordt dan ooit en daarom moet men toch wat proberen. Nokia toont dus een week voordat de iPhone 5 gepresenteerd wordt snel hun Windows Phone 8 toestellen. In lijn der verwachting ligt natuurlijk dat deze hetzelfde uiterlijk hebben als de Lumia’s die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Wat ik dan bizar vind is dat volgens de geruchten van nu, de eerste Nokia WP8 toestellen pas  eind dit jaar in de winkels ligt. Dit is een gat van maanden. Windows 8 zal op 26 oktober beschikbaar zijn voor de consument en dat lijkt mij een perfecte datum om ook gelijk Windows Phone 8 en dus de nieuwste Nokia toestellen te presenteren, maar dat is nog even afwachten wanneer dit gebeurd. De grootste domper voor Windows liefhebbers is natuurlijk dat de huidige Lumia modellen geen update krijgen naar Windows Phone 8 met alle nieuwe features, maar een aftreksel krijgen in de vorm van Windows Phone 7.8.

Tot Slot: Whatsapp

Tevens werden er vandaag enkele nieuwe screenshots van Windows Phone 8 gelekt. Hierin zie je hoe Whatsapp er uit zal zien in WP8. Zie de afbeeldingen hieronder.

[ad]

bron: Bloomberg en Windowsphonedaily

Labels:

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter