iCloud

iCloud.com heeft meer opties

Apple heeft iCloud.com verbeter, meer functies

iCloud is toch iets wat voor veel mensen nog onduidelijk is en niet helemaal begrepen wordt. Ik leg hier onder kort uit wat het is en wat je er mee kan, nu met meer opties

Als je iCloud vergelijkt met Dropbox merk je dat er 1 belangrijke optie van dropbox niet bij iCloud mogelijk is, namelijk het doorzoeken van de mappen in iCloud. Zie iCloud als een soort brug tussen uw Apple apparaten. Je kan er jouw contacts, mail, agenda en documenten (van iWorks) in opslaan. Vervolgens kan je dus met ieder Apple apparaat deze functie gebruiken en synchroniseren. Daarnaast is er ook nog fotostream, dit synchroniseert al jouw foto’s op jouw Apple apparaten.  Inmiddels zijn er steeds meer apps die iCloud gebruiken om bepaalde gegevens in op te slaan. Wat veel mensen niet weten is dat je iCloud.com ook kan inloggen in je iCloud. Hier vind je dan niet een mappestructuur of alle informatie uit de apps, maar wel een aantal dingen die reuze handig zijn als je jouw iPhone of iPad even niet bij de hand hebt.

Je kan hier namelijk je agenda checken, je contacten opzoeken, je iPhone zoeken, je mail checken en de documenten van iWorks inzien. En sinds kort zijn hier twee functies aan toegevoegd namelijk je notities van Apple en herinneringen. Deze twee apps werden geintroduceerd met iOS 5 en die kunnen dus ook in de iCloud gebruikt worden. Het handige van deze opties is dus dat je op ieder PC met internet even snel de bovenstaande dingen kan checken.

Als je jouw mail wil kunnen bekijken op iCloud.com dan zal je dit uiteraard vooraf moeten instellen op je Apple apparaat. Dit zelfde geld natuurlijk voor contacten, de agenda en het zoeken van de iPhone (of iPad of iMac). Kortom veel mensen hebben deze instelling al juist staan, maar wisten niet dat je dus via iCloud.com ook kan inloggen. Sinds kort zijn er dus twee apps toegevoegd aan iCloud.com, Notities en Herinneringen. Daarnaast is er ook een notificatiecentrum zoals je dat op bijvoorbeeld de iPad gewend bent. Komt er nieuwe mail binnen dan krijg je een notificatie.

Vragen? stel ze hieronder….

[ad]

icloud.com

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter