Ninentdo Wii U te bestellen in de pre-order

De Ninentdo Wii U komt in November voor 300 euro

De Ninentdo Wii U kom in 2 verschillende versies een Premium black en Basic white.  Is het nou een tablet of niet?

Ik ben er eigenlijk nog niet echt over uit. Is de Nintendo Wii U nou een console met een tablet of een extra uitgebreide game-tablet. We hebben de afgelopen tijd verschillende game-tablets zien verschijnen en toch zijn die wel te vergelijken met de Ninento Wii U. Ze hebben namelijk hetzelfde uitgangspunt, het verbeteren van de game-ervaring. Alleen is de Wii U natuurlijk gericht op console-gaming en die game-tablets op android games. Uiteraard is de Wii U geen tablet, maar een console, maar ik vind het toch wel een interessant apparaat en daarom wilde ik er over schrijven. Nintendo probeert natuurlijk met de Wii al een tijdje om de console voor het hele gezin te worden en dat is volgens mij aardig gelukt. Veel gezinnen in Nederland weten wat Wii-en is en regelmatig worden de tafels aan de kant geschoven.  De Wii U is toch wel weer iets nieuws en dat vind ik knap van Nintendo. Echter zie ik mij nog niet snel een Wii U kopen, maar toch…

De Wii u is een console met een IBM Processor, 1 gb werkgeheugen, 1gb videogeheugen, 8gb of 32gb flashgeheugen en nog een paar specs, maar wat het interessantste is van deze consule, is de controller. Je krijgt er namelijk een GamePad bij met een 6.2 inch touchscreen, met fysieke knoppen aan de zijkant, een gyroscoop en versnellingsmeter. Verder zit er in deze controller nog een camera aan de voorzijde, microfoon, speakers en trilfunctie. Als je naar de controller kijkt is hij wel volledig in de Wii Style, maar ik vind hem wel wat dik en log ogen. Daarnaast vraag ik mij af hoe de controller in de hand ligt als je een aantal uren zit te gamen.

In Europa zou de Wii U in november op de markt moeten zijn, waarschijnlijk 30 november. Momenteel is de Ninentdo Wii U al te bestellen in de pre-order vanaf 300 euro, bijvoorbeeld bij Bol.com in het zwart (349 euro) of in het wit (299 euro).

Zie hieronder het introducite-filmpje van Nintendo, dan kan je gelijk zien wat zij met de Wii U voor ogen hebben. Wat ik in ieder geval het handigste vind is, dat je niet per se je tv aan hoeft te hebben om je Wii U te gebruiken en dat je de meeste games ook gewoon verder zou kunnen spelen op de controller, als je vrouw bijvoorbeeld Goede Tijden moet kijken.

[ad]

bron: AD

Labels:

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter