upc Horizon logo

Recensie: UPC Horzion door Nol

Wat vind Nol van UPC Horizon?

Hieronder zul Nol zijn ervaringen delen met ons over UPC Horizon, wat hij onlangs zelf installeerde bij hem thuis.

 

Nol’s ervaringen met UPC Horizon:

Kan je er mee opnemen, Nol?

Ja, je kan er ook mee opnemen. De box heeft 6 tuners en 4 daarvan zijn beschikbaar voor opnames. Je kunt dus 4 programma’s tegelijk opnemen. De box heeft een interne schijf van 500 gig, er is 400 gig beschikbaar voor opnames, best veel 🙂 Verder is de box all in one. Internet met kabel en wifi. Telefoon aansluiting en HD TV, dus geen aparte modem meer. Als je online games speelt is een aparte modem nog wel (tijdelijk) noodzakelijk. Later dit jaar wordt het mogelijk om draadloos een tweede of derde tv aan te sluiten, dus geen kabels meer naar de zolder 🙂 Nu kan je al tv streamen naar je desktop, tablet of smartphone, maar daar heb je niet perse horizon voor nodig. Het is allemaal net wat gelikter en heeft meer opties, zoals het delen van foto’s en video’s van je thuisnetwerk, direct op de tv. Je kan gebruik maken van apps op de box, alhoewel deze nog beperkt zijn. Box heeft een goeie upscaler tot 1080p, oude box ging tot 1080i. Normaal ben ik niet echt een voorstander van upscaling, maar Horizon doet dit goed. Wat betreft beeldkwaliteit ben ik best wel kritisch, de box is van Samsung, en het lijkt erop dat die best wel wat ervaring op het gebied van upscaling 😉 Het is weer een stapje voorwaarts, maar niet revolutionair. Het kan wel zijn dat Horizon goedkoper is dan je huidige abonnement, bij mij tenminste wel. Maar het is niet allemaal lof… Soms zijn de menu’s wat stroperig, maar daar zal ook wel een update voor komen.
Ook de menustructuur kan wel wat duidelijker, soms is het een beetje zoeken, maar dit kan ook gewenning zijn. Systeem staat nog in de kinderschoenen, maar heb mijn vrienden van UPC inmiddels voorzien van wat feedback 😉

Had je ook zo’n monteur in je huis?

Nee, Is simpel, dus gewoon gedaan. Alleen ook een hoop uitzoeken, Twonky om te sharen, Mijn bibliotheek uitzoeken afstandsbediening synchroniseren. Ook leuk, als je een Philips hebt een je moet de code van loewe gebruiken, dan duurt het wel ff..

What the fuck is Twonky?

Een of andere app waarmee je media kan streamen. De Box werkt met Twonky…

Waarom heet dat Twonky?

Ik weet niet waarom het Twonky heet..

Hoe zit het nou met online gamen?

Je geeft vooraf telefonisch aan of je je huidige modem wil blijven gebruiken. Ik gaf aan dat ik online games speel. Zei die vent dat ik sowieso mijn modem moet behouden ivm een bug. Mogelijk kan over een maand wel met horizon gegamed worden
voor meer info en het forum moet je even hier kijken: Horizon – Digitale TV –

Was dat alles?

Nee, Zet er dan ook effe bij dat de gekleurde sneltoetsen van de oude mediabox als een gemis worden ervaren. Als ik nu vrijdag iets wil opnemen moet ik door heel de tvgids scrollen, erg hinderlijk soms. Later dit jaar komt er een nieuwe AB (afstandsbediening) hoop dat ze daar weer opzitten. Er komt in ieder geval een toetsenbord op.

Wil jij ook UPC Horzion bestellen of meer weten? Kijk dan even hier….

[ad]

Wie is Nol?

Nol is een van mijn beste vrienden, die ik hoog heb zitten op gadgetgebied. Daarnaast deelt de normale consument vaak zijn mening (of andersom). Ik zie hem dus ook als Nol the Consumer , echter is zijn interesse voor gadget en het nieuwste der nieuwste wel boven gemiddeld. Hij heeft inmiddels zijn PC voor een iPad ingeruild, heeft een Galaxy SIII als telefoon en ziet Windows 8 niet zitten. Hij is Apple-moe maar kijkt stiekem toch wel als eerste naar de specificaties van de nieuwste iPhone 5. Dit is een korte introductie van Nol. U zult op digimind.nl de komende tijd wel vaker zijn mening, recensie of gedachten lezen en wie weet gaat hij binnenkort zichzelf nog even voorstellen of zelfs een artikel schrijven…. 🙂

 

 

Labels:,

Trackback van jouw site.

Reacties (2)

  • Avatar

    willem

    |

    Ik ben blij dat Nol nu voor digimind.nl schrijft. Ik ken hem van mijnserie.nl. mijnserie.nl is een site waarop mensen hun mening geven over de nieuwste tv series. Mijnserie.nl komt ook altijd heel proffesioneel over. Ik blijf mijnserie.nl echter nog wel volgen, ondanks dat Nol nu overgestapt is.

    Reply

  • Avatar

    nol

    |

    Willem, wat leuk dat je mij ook kent van mijnserie.nl
    Momenteel staat dat even op een laag pitje, maar ook dat probeer ik zoveel als mogelijk te blijven doen. Er is trouwens ook een nieuwe app van mijnserie.nl, zo is het nog makkelijker bij te houden welke afleveringen je hebt bekeken. Echt overgestapt naar Digimind ben ik niet, het is meer op freelance basis. Echt veel ga je mij hier niet zien, maar dat komt zeker goed op mijnserie.nl.

    Reply

Laat een reactie achter