Asus Transformer Pad 300

Review: Asus Transformer Pad 300

Mijn review over de Asus Transformer Pad 300

Ik heb ongeveer 1,5 week met de Asus Transformer Pad 300 gewerkt en ik ben over het algemeen tevreden met de tablet. Ik vind de Asus Transformer 300 echt een aanrader voor studenten en schoolgaande kids. Ik leg hieronder en in mijn video uit waarom..In 2011 heb ik de Asus Transformer TF101 (eerste generatie) al uitgeroepen tot studententablet van het jaar. Wat mij betreft is de Asus Transformer 300 het voor 2012. Uiteraard komt dit door de toevoeging van het keyboard dock, maar ook door andere belangrijke opties van de tablet. Helaas zijn er ook wel wat minpunten voor deze tablet, maar dat zal u zelf moeten afwegen.

Om positief te beginnen, begin ik bij de pluspunten van de Asus Transformer 300. Hij heeft dus het keyboarddock waardoor je hem dus ook heel goed kan gebruiken in samenwerking met een tekstverwerken. Er zit standaard Polaris Office op de tablet, dus je kan al jouw Word, Excel en Powerpoint-bestanden gewoon gebruiken en bewerken. Dit is dus een handig voor studenten. Daarnaast heb je door het keyboarddock beschikking over alle aansluitingsmogelijkheden die je kan bedenken. MicroHDMI, USB, MicroSD en SD. Ook dit is natuurlijk handig als je snel bestanden op je tablet wilt zetten of er vanaf wilt halen. Daarnaast kan miniHDMI ook weer handig zijn voor het geven van presentaties (bijvoorbeeld voor de klas).  Tot slot geeft het keyboard dock een extra lange batterijduur, want het keyboarddock ‘voedt’ de tablet, waardoor je echt lang met je batterij van je tablet kan doen. Ik zelf heb hem in 1,5 week tijd maar 1 keer hoeven opladen (normaal gebruik).

Daarnaast is de prijs redelijk, hij kost momenteel voor 32Gb opslag en een keyboarddock rond de 460 euro. Op zich zijn er geen android tablets met keyboarddock voor die prijs. Ik heb de Asus Transformer 300 na ontvangst direct geupdate naar android Jelly Bean, wat een hele goede verbetering is van de tablet. Hij draait soepel en snel op deze android versie en ik heb dan ook slechts 1 of 2 keer een crash gehad tijdens mijn gebruik (en dat is goed voor android tablet begrippen).  Door de Tegra 3 qaudcore processor is hij snel en kan je de beste spellen er op spelen.

Het grootste minpunt is de kwaliteit van de hardware. Helaas is het scherm niet bijzonder, IPS, met een standaard resolutie. Verder is de tablet van plastic en voelt hij wat ‘goedkoper’ aan. Verder geeft de tablet bij lichte druk op het beeldscherm vervormingen op het display. Dit is jammer en zou storend kunnen zijn.  Ook als je aan de randen van het display voelt, lijkt het of het los zit ten opzichte van de achterzijde. Ik heb deze twee dingen in mijn video hieronder verwerkt en daar kan je het ook horen.

Mijn Conclusie:

Ik zou zeggen bekijk nog even mij video hieronder, maar ik vind deze tablet echt iets voor studenten, vaak is iedere euro een daalder waar voor hen en deze tablet is dus wel een van de goedkoopste in zijn soort. Daar moet je wel wat kwaliteit aan de hardware voor inleveren, maar de Asus Transformer met Jelly Bean is wel snel, soepel en goed te gebruiken in het klaslokaal en thuis op de bank. Zie hieronder waar je hem kan kopen en mocht je vragen hebben, vraag het hieronder…

[ad]

[table id=49 /]

Video Review Asus Transformer 300

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter