Varagids logo

VaraGids nu ook als app voor de iPad

Vara brengt hun eigen app uit voor tablets

De VaraGids Mis Niks app is inmiddels uit voor de iPad, Android gebruikers moeten nog even wachten.  Is het wat?Toen ik deze app downloaden dacht ik: ” kom laat ik eens voor de gein kijken hoeveel TV gids apps ik op me iPad heb staan.” Ik zag dat ik er minimaal 4 had. de Veronica TV gids, die van Nu en nog twee andere. Daarnaast heb ik nog wel meer van die apps op mijn iPad staan zoals Kijkes. Eigenlijk gebruik ik momenteel alleen nog maar de TV gids van UPC in de Horizon.tv app en verder eigenlijk niets. Je hoeft natuurlijk ook niet in 4 apps te kijken wat er vanavond om 20:30 uur op NED 1 komt. In het algemeen kan je met deze apps allemaal hetzelfde. Namelijk kijken wat er op tv komt, tv Tips ontvangen en vaak in de app mee twitteren of delen op facebook. Als je kijkt wat de nieuwe VaraGids app brengt is dat niets nieuws, alleen in een andere style. In de style van de VaraGids.

Ik zelf zal nooit via een app twitteren of facebooken, misschien wel eventueel delen wat ik ga kijken die avond. Zo heeft de Vara kennelijk ook gedacht. De social media integratie is minimaal, maar je kan wel wat lezen wat men over een programma twittert en je kan het programma delen op Twitter en Facebook.

Verder is de app in Vara rood en heeft het een simeple navigatie. Je kan de Kijktips bekijken, de TV-Gids en je hebt de mogelijkheid om de ‘papieren’ gids te downloaden zodat je die lekker kan lezen op je iPad.  De eerste editie is in ieder geval gratis te downloaden, of dit in de toekomst zo blijft kon ik nergens vinden, maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk. Je zal we abonnee moeten worden. Tot slot heeft de Vara welk een leuk introductie kadootje, je kan namelijk de film  ‘ Intouchables’  gratis kijken. Dit geldt voor de eerste 10.000 gebruikers.

Klik hier om de VaraGids te downloaden voor de iPad (Gratis)

Android gebruikers moeten helaas nog even wachten… Zie hieronder Brainpower nog even een versje spitten over de app (bijzonder laten we maar zeggen)

[ad]

bron: Vara

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter