Acer Iconia Tab W510

Verwaring over prijzen Acer Iconia Windows 8 tablets

De Acer Iconia W510 en Iconia W700

Het is niet helemaal duidelijk wat de adviesprijs wordt van deze Windows 8 tablets van Acer. Waarschijnlijk de eerste scherpe prijzen

We zijn het er met ze alle wel over eens de Windows 8 en Widows RT tablets die aangekondigd zijn zullen waarschijnlijk te duur worden. 700 euro voor een tablet waar je het besturingssysteem niet van kent blijft natuurlijk heel veel geld.  Maar Acer lijkt met hun Acer Iconia W510 en W700 een stap in de goede richting te zetten, het is alleen nog niet bevestigd. Maar het blijft voorlopig wel onduidelijk. Op Techjungle werden de nieuw-Zeelandse prijzen omgerekend naar dollars, wat vervolgens door Europa werd vervangen door een euro teken. Dan kwam je uit op een bedrag van rond de 700 euro voor de goedkoopste versie van de Acer Iconia W510 zonder keyboarddock. De rest zou dus alleen maar duurder zijn dan 700 euro.

Echter las ik weer een ander bericht van NotebookItalia dat zij van een betrouwbare bron van Acer hebben begrepen dat de Acer Iconia W510 vanaf 499 euro verkocht zal gaan worden. Echter zou hier een marge zitten van 100 euro, maar dat is in ieder geval een stuk aantrekkelijker. De Iconia W700 zal vanaf 699 euro gekocht gaan worden.

Het meest opvallende is dat deze beide tablets op Windows 8 pro zullen functioneren met een Intel Processor. Dit is bijzonder omdat bijvoorbeeld de Windows RT tablets van Samsung duurder zullen zijn dan deze tablets terwijl altijd werd gedacht en verteld dat Windows RT goedkoper zou zijn dan Windows 8 tablets. Verder hebben deze twee tablets allebei flinke specificaties. De Acer Iconia W510 heeft zoals gezegd Window 8, een intel Atom Processor met 1.5GHz kloksnelheid, 64Gb opslag, MicroSD slot, een 10.1 inch IPS display met 1366×768 pixels, 2MP camera aan de voorzijde en 8MP aan de achterzijde, batterijduur van 9 uur, Bluetooth, MicroHDMI, Micro USB. Het keyboarddock verdubbeld de batterijduur. Het keyboarddock is overigens bijzonder omdat je het helemaal door kan klappen waardoor het ook een stand wordt.. Kortom toch zeker een zeer complete tablet met Windows 8, zie onze pagina voor de Acer Iconia W510 voor het laatste nieuws.

De Acer Iconia W700 heeft betere specs dan de W510. Deze Windows 8 tablet heeft een Intel Core i5 processor met 1.7 Ghz kloksnelheid, een 11.6 inch Full HD IPS display met een resolutie van 1920×1080 pixels, 128GB SSD opslag, 2x een Full HD camera, USB, MicroHDMI en een bijzondere stand waar hij in kan staan. Die stand maakt deze tablet het meest opvallend. De stand kan in verschillende standen worden gezet waardoor de tablet in ideale leeshoeken komt te staan en stevig staat. Zie onze pagina voor de Acer Iconia W700 voor het laatste nieuws.

Wanneer deze tablets precies op de markt komen is nog niet bekend gemaakt, maar mogelijk eind dit jaar en anders begin 2013. Hopelijk zijn de prijzen die NotebookItalia dichter in de buurt dan die van Techjungle, want dan kan Acer nog weleens een hit gaan scoren met deze twee tablets.

[ad]

acer_iconia_tab_w700

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter