youtube ipad

Youtube gebruiken op de iPad

Er is geen Youtube app meer op de iPad

Na iOS 6 is er geen Youtube app meer beschikbaar, die er normaal standaard wel op stond. De officiele app is ook nog niet in de App Store te vinden en nu?Na iOS 6 zijn er toch wel wat dingen verandert waaronder natuurlijk de veel besproken maps van Apple, maar er is nog wel meer veranderd. Persoonlijk mis ik de Youtube app heel erg. Dit had ik nooit verwacht, want voor mijn gevoel gebruikte ik die Youtube app niet zoveel op mijn iPad.  Nou daar ben ik wel van teruggekomen, ik kwam er achter dat ik hem toch regelmatig gebruik en mijn dochters ook.

Op zich dacht ik oke, dan maar via Safari naar Youtube.com om de video’s daar te kijken, via de browser, maar dat werkt niet. Tenminste dat dacht ik. Hij heeft namelijk aan dat je flash player moet installeren.  Er is een oplossing:

Hoe kan ik Youtube video’s afspelen op mijn iPad?

  • Ga naar Youtube.com via de browser (safari)
  • als de pagina is ingeladen ga helemaal naar beneden.
  • rechts onderop zie je mobiele versiestaan, klik daar op
  • vervolgens kom je op de mobiele website van Youtube en die werkt wel!

Opties 2

Je kan ook in de adresbalk gelijk m.youtube.com intikken dan ga je gelijk naar de mobiele browser of Chrome voor de iPad stuurt je gelijk naar de mobiele website, dus hier heb je het probleem niet. Kennelijk is het een probleem van Safari voor de iPad, dat hij je niet gelijk naar de mobiele website stuurt, maar ik liep er in ieder geval tegen aan. Dus mocht jij hier tegen aangelopen zijn… geen paniek. Je kan gewoon youtuben op je iPad.

[ad]

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter