Microsoft presenteert Windows Phone 8

Vandaag werd Windows Phone 8 gepresenteerd

Wat centraal stond was dat Windows Phone 8 van jouw smartphone een persoonlijke telefoon maakt. Ieder mens is verschillend dus iedere smartphone ook…De functies hadden we ergens in juni al voor bij zien komen. Het nieuwe startscherm met verschillende tiles (vierkantjes) die je  makkelijk kan verplaatsen, vergroten of verkleinen. Maar Microsoft zoomde wel in op een aantal functie die we nog niet eerder hadden gezien bij Windows Phone 8. Ik werd er in ieder geval enthousiast van.

Kids corner was er zo eentje. Dit is een functie waarmee je de smartphone kan afsluiten voor je kinderen, maar ze wel toegang geeft tot apps die zij wel mogen gebruiken, zoals bijvoorbeeld bepaalde games. Als ouder kan je dit heel makkelijk aan zetten en dan bepalen welke apps de kinderen mogen gebruiken. Als ze vervolgens vanaf het lockscreen naar rechts swipen komen ze in de Kids Corner en kunnen zij die apps gewoon gebruiken. Daarnaast kan ook de kids corner ingericht worden met tiles zoals zij willen. Natuurlijk een top functie voor ouders en dat zou bij mij thuis ook zeker heel goed werken.

Daarnaast kenden we ‘groepen’ al maar dat is nu uitgebreid en heet nu ‘rooms’. Dit is een functie waarin je een bepaald groep mensen toe kan laten en je vervolgens van alles mee kan delen in die room. Van foto’s, notities tot chatten. Deze rooms zijn niet alleen voor Windows Phone 8 gebruikers je kan er ook gewoon andere mensen aan toevoegen met bijvoorbeeld een iPhone. Een chat is dan voor zover ik kon zien via SMS, maar toch ook een handige functie. Die je bijvoorbeeld goed samen met je vrouw kan gebruiken voor foto’s en boodschappenlijstjes.

Het lockscreen heeft ook meer functie gekregen. Je kan nu instellen wat je er op te zien krijgt. Je kan zelf de app kiezen die wordt getoond. Bijvoorbeeld Facebook. Zo krijg je dan iedere keer een andere foto te zien uit je albums en de laatste updates. Microsoft gaf overigens ook gelijk aan dat er een nieuwe ontwikkelde app van Facebook is voor Windows Phone 8. En ook een nieuw Twitter app met verbeterde live tile.

Tot slot wil ik nog Data Sense benoemen. Deze functie van Windows Phone 8 moet er voor zorgen dat het data verbruik met 45% daalt waardoor je dus meer en vaker gebruik kan maken van browser. Dit is voor mij ook belangrijk omdat ik altijd over mijn 1 gb heen zit.

Uiteraard werd er ook stil gestaan bij Windows 8 en de samenwerking met Windows Phone 8. Hier staat Skydrive natuurlijk centraal. Met Skydrive synchroniseert Microsoft jouw foto’s, video’s en documenten. Dit is altijd live synchronisatie waardoor je verder kan gaan op je Windows Phone waar je op je tablet gebleven was of andersom. Je krijgt nu bij ieder nieuw Skydrive account 7Gb opslag gratis, wat volgens hen momenteel het meeste is. Ik had het dan wel leuk gevonden als dit 8Gb was. 🙂

Ook aan muzieksynchronisatie heeft men gedacht met een speciale app, de aankondiging van Pandora (een muziekdienst waar je een jaar gratis muziek streamen krijgt zonder reclamen) en software voor Windows 7, 8 en Mac voor het synchroniseren van andere muziekdiensten zoals iTunes, zodat je opgebouwde verzameling niet ‘verloren’  gaat.

Mijn conclusie is dat Windows Phone 8 toch veel potentie heeft omdat het nieuw is, anders is dan iOs of Android en heel goed aansluit op Windows 8. Natuurlijk blijft het grootste probleem om mensen weg te krijgen bij Apple of Google, want mensen zijn daar inmiddels aan gehecht. Ik verwacht geen goed jaar voor Windows Phone 8. Pas als Windows 8 goed is verkocht zal Windows Phone 8 om de hoek komen kijken denk ik.

De eerste Windows Phone 8 toestellen van Nokia, HTC en Samsung zullen vanaf aankomend weekend in de schappen liggen. Mocht je de hele presentatie willen kijken? zie dan de video hieronder en gelukkig hebben we de foto’s nog.

[ad]

 

bron: Microsoft

Labels:

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter