Microsoft Windows 8 gelanceerd vandaag

Het is zover Widows 8 is beschikbaar

gisteren was ik bij de opening van de Windows Store in Amsterdam en hier kon ik al spelen met Windows 8, vanaf vandaag kan je zelf aan de slag met Windows 8.Steve Ballmer heeft gisteren Windows 8 gelanceerd. Uiteraard een spannend moment voor Microsoft. Wat gaat Windows 8 doen? Hoe wordt het ontvangen? Dat zijn toch interessante vragen waar we nog niet echt een antwoord op weten. Als jij graag Windows 8 wil, dan kan je nu jouw Windows 7 pc upgraden voor 30 euro naar Windows 8 Pro. Je kan ook een volledige versie van Windows 8 bestellen en dat kost je momenteel 60 euro.

Mac gebruikers let op: Gisteren heb ik een gratis boot van Windows 8 gehad in de Windows Store. Dit blijkt een Windows 8 upgrade te zijn. Als je deze via een virtualmachine op je Mac wil zetten kan dat wel, maar je kan de Windows versie niet registeren omdat hij de sleutel niet herkent. Kennelijk komt dit omdat het een upgrade en geen volledige versie. Mocht je dus als Mac gebruiker lekker willen gaan stoeien met W8 dan zal je of eerste een Windows 7 moeten installeren en dan vervolgens deze upgrade naar Windows 8 (echter las ik ergens dat dit niet zonder risco was, het werd tenminste afgeraden) of je moet gewoon een volledige versie van Windows 8 kopen.

Windows RT?

Voor de duidelijkheid je kan alleen een versie Windows 8 Pro bestellen en geen Windows RT. Dit is een versie die alleen vanuit de fabriek op apparaten zal worden geinstalleerd. Ik ga nog een blog maken waar in staat wat nou het verschil tussen Windows 8 en Windows RT is en wat de voordelen en nadelen zijn. Echter is het mij nog steeds niet geheel duidelijk dus vandaar dat ik daar even mee wacht.

Systemeneisen voor Windows 8

Uiteraard zitten er Systeemeisen aan het installeren van Windows 8. Zie hieronder wat je pc of apparaat minimaal moet hebben aan specificaties. Ik merkte zelf dat mij  Asus Eee Pad 10.1 inch netbook niet werkt omdat hij een te lage resolutie heeft.

  • 1 GHz processor of sneller met ondersteuning voor PAE, NX en SSE2
  • 2 GB RAM en 20 GB beschikbare schijfruimte
  • 1366 × 768 beeldschermresolutie
  • DirectX 9 grafische processor met WDDM-stuurprogramma
  • Om touch te kunnen gebruiken, heb je een pc nodig die multitouch ondersteunt

Uiteraard vind je op Microsoft.com alle informatie die je wilt hebben over Windows 8. Uitleg, de shop, foto’s en video’s, ga hier naar Microsoft.com

[ad]

windos 8 pro

windows 8 pro

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter