Windows Matchmaker

Welke Windows 8 tablet moet je kopen?

Microsoft helpt met de Windows Matchmaker

Welke Windows 8 tablet of pc je moet kopen kan een lastige keuze zijn, want Microsoft heeft het met alle verschillende versies en apparaten niet makkelijker gemaakt voor de consument/zakelijke klant.

Ik ga niet opnoemen welke Windows 8 varianten je allemaal hebt en welke de beste is, want dan wordt ook dit artikel er niet duidelijker op. Als ik het even hou op de 2 varianten: Windows RT en Windows 8 Pro, de 2 meest toegankelijk versies, dan vind ik dat nog steeds lastig om te benoemen. Ik kan namelijk wel de voordelen van Windows 8 Pro opnoemen, maar die van Windows RT niet. Kort gezegd is Windows RT de goedkopere variant die alleen vanaf de fabriek op tablets geinstalleerd zal worden. De Windows 8 pro is de versie die nagenoeg altijd op de nieuwste laptops, tablets en desktops zit. Dit is een uitgebreidere versie waar je onder andere ook oude software, zogenaamde .exe bestanden op kan installeren. Dit is gelijk het grootste voordeel natuurlijk, want daar zijn we immers aan gewed. Windows RT zou goedkoper moeten zijn, maar er zijn al Windows 8 tablets die goedkoper zijn dan de RT tablets, dus dat gaat niet helemaal meer op. Misschien is het voordeel dat de batterij langer mee zou moeten gaan in het algemeen. Het grootste nadeel is natuurlijk dat je juist GEEN .exe software kan installeren.

Nou kan ik me voorstellen dat je de draad alweer kwijt ben. Kennelijk vond Microsoft het ook verwarrend en zij hebben de Windows Matchmaker gemaakt. Met 6 relatief simpele multiplechoice vragen selecteren zij in 3 categorieën apparaten die beschikbaar zijn met een versie van Windows 8. Zij verdelen ze onder de categorieën Tablets, Laptops en Desktops. Als je graag een nieuwe Windows tablet of laptop wilt kopen, dan is het misschien een extra hulpje om tot de juiste keuze te komen. Overigens zijn de vragen welk oke, maar ik kon toch niet op alle vragen het juiste antwoord vinden, dus moest ik ’the next best thing’  kiezen, waardoor de uitkomst natuurlijk ook weer wordt beïnvloed.

Je kan de Windows Matchmaker hier vinden..

[ad]

Windows Matchmaker

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter