Apple TV Remote

Apple TV krijgt bluetooth ondersteuning voor toetsenborden

Binnenkort een bluetooth toetsenbord aansluiten op je Apple TV

Er zijn via een Beta versie van de nieuwste software voor de Apple TV al wat features gelekt waaronder bluetooth ondersteuning voor toetsenborden. Dit is goed nieuws.Als je een Apple TV hebt wordt je hier toch vrolijk van, want bluetooth ondersteuning betekend dat je er bijvoorbeeld een toetsenbord aan kan hangen. Voorlopig kon men in de beta versie alleen nog maar bluetooth-toetsenborden koppelen met de Apple TV en geen andere accessoires. Toch denk ik dat dit zeker toekomst heeft. Bijvoorbeeld ontwikkelaars kunnen dan een eigen afstandsbediening ontwerpen voor de Apple TV.

Maar terug naar de ondersteuning voor de bluetooth toetsenborden. Dit heeft het voordeel dat je geen Apple Remote meer hoeft te gebruiken voor het navigeren in je Apple TV. Dit kan gewoon met de pijltjes en enter toetsen. Het grootste voordeel vind ik dat je nu het toetsenbord kan gebruiken als je iets moet intikken. Met de Apple Remote duurt dat een eeuwigheid en met een toestenbord doe je dat binnen enkele seconden.

Helaas blijft het in de Beta dus bij ondersteuning voor toetsenborden, maar wie weet wat er nog tussen de Beta en de daadwerkelijk versie gaat gebeuren.

[ad]

apple tv bluetooth

bron: Macworld

Labels:

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter