Kindertablet: welke moet je kopen?
2 kindertablets naast elkaar vergeleken
Ik merk op mijn website dat er veel mensen op zoek zijn naar een kindertablet. Een tablet speciaal voor kinderen. Ik heb daarom twee van de betere kindertablets gereviewd en met elkaar vergeleken.
Ik heb de Dserve Kidztablet (DSRV K4C) en de Kurio 7 tablet naast elkaar gelegd. Laat ik beginnen bij het feit dat de meest verkochte kindertablet op dit moment de ChildPad van Archos is, maar deze twee doen allebei niet onder voor de ChildPad en zijn misschien nog wel beter. Daarnaast is de ChildPad moeilijk verkrijgbaar in Nederland. Deze twee de Dserve en Kurio 7 zijn allebei redelijk verkrijgbaar in Nederland. Onderaan dit artikel laat ik weten waar je hem kan kopen.
Update: Helaas is de dServe Kidz tablet en de Kurio 7 nagenoeg nergens meer te krijgen. Een alternatief voor deze kindertablets is de Kindertablet van Denver. Deze is verkrijgbaar bij Bol.com . Dit is een 9 inch kindertablet met roze of blauwe hoes. Hij is ook verkrijgbaar in 7 inch.
De Dserve Kidztablet is de goedkoopste van de twee deze is voor 120 euro te koop en de Kurio 7 (met Angry Birds hoes) kost 140 euro. Ik vind het overigens de specificaties minder belangrijk, want het gaat om gebruikerservaring met zulke tablets en je moet je er van bewust zijn dat deze tablets natuurlijk nooit het niveau van een iPad of Asus Infinity tablet. Toch vond ik overall dat het wel mee viel en de gebruikerservaring was oké, maar dan moet je wel minder verwachtingen hebben, zoals ik had.
Beide tablets hebben wel dezelfde aansluitingen zoals een MicroSD slot, HDMI, miniUSB en de Dserve heeft zelfs een USB 2.0 aansluiting. Daarin tegen heeft de Kurio 7 weer een extra camera. Ze zijn allebei 7 inch en zijn fris gekleurd. De Kurio 7 heeft een groene achterkant en de Kidztablet heeft een hoes in diezelfde kleur. Qua hardware kwaliteit zit er geen verschil in beide kindertablet als je het mij vraagt. De Kurio 7 voelt wat robuuster aan misschien.
Keuze beste Kindertablet
Als ik moest kiezen tussen deze twee tablets dan zou ik voor de Dserve Kidztablet gaan en ik zal uitleggen waarom. De Dserve Kidztablet heeft twee manieren van gebruik. Het heeft een apart besturingssysteem, genaamd Mofing Kids, wat speciaal voor de kinderen is ontworpen. Dit is zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk in te stellen voor de ouders. Hierin vind je standaard al verschillende apps speciaal voor kinderen, maar ook al wat video’s van bijvoorbeeld Dora (mijn dochters favoriet). Als je meer of andere apps wilt kan je die gewoon uit de Play Store (kan bij de Kurio 7 ook) halen. Als ouder kan je dan zelf instellen welke apps gebruikt kunnen worden in de Mofing Kids. Wat de Dserve Kidztablet beter doet dan de Kurio 7 is de ‘ouderafdeling’. Je kan namelijk ook gewoon android 4.0 kan draaien en dit gebruiken zoals je een normale tablet zou gebruiken. Dit werkt op zich prima, ik heb weinig vastlopers gehad (minder dan de Kurio 7) en de wachttijden voor het opstarten van apps of de browser valt ook mee. Uiteraard niet zo snel als bijvoorbeeld een iPad, maar in ieder geval niet zo langzaam dat je je er aan ergert.
De Kurio 7 heeft ook wel een voordeel ten opzichte van de Dserve Kidztablet. Je kan namelijk meerdere kinderprofielen aanmaken. Dit is dus handig als je meer dan 1 kind hebt. Dit werkt in principe op dezelfde manier als bij de Dserve tablet. Je hebt een vergrendelde app genaamd Kurio, die alleen te ontgrendelen is met het wachtwoord van de ouder. De Kurio 7 deed het beter in Benchmark testen en ook vond ik het display scherper en helderder. Qua batterijduur ontlopen ze elkaar niet zoveel. In stand-by modus houd de Kurio 7 het wat langer vol, maar bij gebruik doet de Dserve tablet het beter. Allebei moest ik om de dag opladen als ik ze ‘ intensief’ gebruikten.
Toch weegt bij mij de gebruikerservaring meer dan een iets beter scherm en de mogelijkheid voor meerdere profielen. De Dserve Kidztablet had naast een betere gebruikerservaring ook en display wat beter reageert op aanraking. Tot slot is de Dserve gemaakt op Nederlandse bodem en ook dat vind ik op een of andere manier altijd positief.
Update: Overigens is niet iedereen het met mij eens. De Kurio 7 tablet is verkozen tot speelgoed van het jaar. Hij wordt met name geprezen voor zijn vormgeving en groot aantal beschikbare apps/games (volledige versies), iets wat ik ook vind, maar toch vind ik de Dserve beter qua gebruikerservaring zoals ik hierboven omschrijf.
Labels:kindertablet, tablet voor kinderen
Trackback van jouw site.
laura
| #
Bedankt voor je duidelijk verhaal. Ik heb zojuist de Dserve voor mijn dochters verjaardag gekocht. Ben benieuwd…
Reply
Nathan Okkerse
| #
Hallo Laura,
Ik ben benieuwd naar je ervaringen met de Dserve.. Zou je die willen delen met ons?
Reply
piet
| #
Hallo Nathan,
Voor een opdracht wat onderdeel is van mij opleiding moet ik onderzoeken doen waarom er kindertablets op de markt moeten komen en wat de voordelen hiervan zijn. Heb jij hier eventuele cijfers/diagrammen/resultaten uit een onderzoek wat hiermee te maken heeft?
Vriendelijke groet,
Piet
Reply
Ellen
| #
Hi Nathan,
Voor mijn zoon van 3 en mijn dochter van 1.5 ben ik op zoek naar een tablet. Er hoeft niet verl op te zitten, voor mijn zoon is you tube het belangrijkst, voor mijn dochter juist wat babyapps (reden is dat we een lange vlucht gaan maken en dit geeft vermaak). De tablets moeten vooral tegen een stootje kunnen. Raad jij dan de Kurio 7 aan of is er nog een alternatief? Veel dank alvast!! Gr Ellen
Reply