WorldCard HD, jouw visitekaartjes database

Visitekaartjes zijn ouderwets, maar we krijgen ze nog steeds

In het digitale tijdperk is het eigenlijk niet meer nodig om een papieren kaartje te krijgen van iemand om met hem in contact te komen, hier zijn tientallen andere manieren voor tegenwoordig..

Toch krijg ik bij de meeste besprekingen of borrels nog regelmatig een visitekaartje in mijn handen. Vervolgens slingeren die kaartjes altijd door het hele huis bij mij. Met de iPad heb je een oplossing in je handen. Je kan namelijk met de app WordCard HD deze kaartjes fotograferen en opslaan. Vervolgens herkent de app de naam, het telefoonnummer, het emailadres en alle andere informatie op het kaartje. Dit kan je dan opslaan als contact, zonder dat je dat dan allemaal hoeft in te tikken. In de praktijk werkt het wel iets minder zorgvuldig zoals hierboven omschreven. Ik heb zelf 4 kaartjes geprobeerd en hij pakt dan niet alles mee. Zo moest ik bijvoorbeeld de l achter .nl van een website zetten. Het telefoonnummer aanvullen of het emailadres. Kortom je moet goed nakijken wel informatie de app automatisch herkent en welke hij verkeerd herkent of helemaal niet.

Ik snap de bedoeling wel en op zich vind ik het handig, want hierdoor kan je al die visitekaartjes gelijk weer weg doen nadat je hem hebt ingescand. De app is er ook voor je iPhone dus dan hoeft je in principe helemaal geen kaartje meer aan te nemen, je maakt er dan simpel weg een foto van.

Oke, de app werkt niet vlekkeloos, maar laat ik zeggen dat hij ongeveer 85% herkent dat scheelt je in ieder geval weer intikken. Wat ik het grootste struikelblok vind is de prijs. De lite versie is gratis voor de iPad en iPhone, maar de betaalde versie van Worlcard HD is 13,99 euro en voor de iPhone 5,99 euro. Voordelen van de app zijn: Hij is in het Nederlands, je kan een backup maken van je account in iCloud.

Klik hier om Worldcard HD Lite gratis te downloaden in de App Store

Klik hier om Worldcard HD (13,99 euro) te downloaden in de App Store

Klik hierom Worldcard Mobile (5,99 euro) te downloaden in de App Store (iPhone)

[ad]

[ad]

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter