padfone met Windows 8

Asus wil een Padfone met Windows 8 maken

Asus heeft de intentie voor een Padfone met Windows 8

Een Asus-topman laat weten dat Asus heel veel interesse heeft in het maken van Windows Phone 8 toestellen. Hij liet weten dat een Padfone met Windows Phone 8 een logische stap zou zijn.

Hij maakte niet bekend tijdens het interview, wanneer we de Windows Padfone zouden moeten verwachten, maar ze zijn er wel mee bezig, blijkt. Ik ben fan van het eerste uur, maar ik zie hier wel een probleem mee. Microsoft heeft gekozen voor 2 aparte besturingssystemen voor tablets en smartphones, respectievelijk Windows 8 (of Windows RT) en Windows Phone 8. Het concept van de Padfone zoals hij er nu is, maakt maar gebruik van 1 besturingssysteem, android. Het is nu zo dat als je de Padfone in de tablet stopt, de smartphone als rekenkracht dient voor de tablet, maar dat het niet hoeft te switchen naar een ander besturingssysteem.

Toch hebben we op de CES 2013 ook al apparaten gezien, waaronder de Asus Transformer AIO deze draait op Windows 8 en Android. Daarom zie ik het niet als onmogelijk. Zij hebben met de AIO het zo gedaan, dat op het moment dat de tablet dan in de desktop zit, het gewoon op Windows 8 draait en zodra je de tablet er vanaf haalt, hij overgaat op Android. Zoiets zouden ze natuurlijk ook kunnen doen met Windows Phone 8 en Windows 8 bij de Padfone Windows. Het valt of staat dan natuurlijk met de manier de twee besturingssystemen samenwerken.

[ad]

padfone met Windows 8

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter