De Asus VivoTab Smart komt naar Nederland

Asus Vivo Tab Smart: Een betaalbare Windows 8 tablet

Van de week werd bekend dat de Asus Vivo Tab Smart toch naar Nederland komt. Eerst was er spraken van dat hij niet leverbaar zou zijn in Nederland.

Het meest bijzondere van deze tablet is dat hij een hele scherpe prijs heeft. De Asus Vivo Tab Smart krijgt de adviesprijs in Nederland van 499 euro en dat is niet duur. Zeker als je weet dat deze tablet een volledige versie van Windows 8 heeft. Asus heeft inmiddels wel twee andere Windows RT tablets op de markt, maar die zijn veel duurder dan deze.  De Asus Vivo Tab Smart is natuurlijk wel met minder munitie uitgerust. Het is een 10.1 inch IPS display met een resolutie van 1366 x 768 pixels. Hij heeft een Intel Atom Z2760 dual-core processor,  2 Gb werkgeheugen, 64 Gb opslag, MicroSD slot, USB, HDMI en Bluetooth 4.0, 8 MP camera en een 2MP frontcamera en hij weegt 580 en is 9.7 mm dik.  Hij zou een accuduur van 9.5 uur moeten hebben.

Kortom allemaal niet heel slecht op de resolutie en de dual-core processor na. Ik vraag mij af of deze tablet sterk genoeg is om alle .exe software af te spelen. Aan de andere kant vraag ik mij af of je dit echt gaat doen met deze tablet. De Vivo Tab Smart heeft geen standaar keyboarddock en daarom lijkt mij minder aantrekkelijk voor de zakelijk markt. Ik kan mij zo voorstellen dat je op deze tablet meestal gewoon het nieuwe startscherm en apps gaat gebruiken en hooguit voor een paar progamma’s de desktop modus zal gebruiken.

De Asus Vivo Tab Smart krijgt wel een eigen accessoire die in eerste instantie nog niet te koop zal zijn. Deze accessoir heet Transleeve. Dit is een cover, een stand en een keyboard in 1. Het keyboard werkt dan op bluetooth. Het is niet bekend hoeveel dit keyboard gaat kosten.

Eind van deze maand, januari 2013, zal de Asus Vivo Tab Smart dus te koop zijn in Nederland. Wat vind jij er van?

[ad]

 

Labels:

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter