Panasonic toont 20 inch 4K tablet

Panasonic maakt indruk met hun 20 inch 4K tablet

Op de CES2013 heeft Panasonic deze 20 inch tablet met Windows 8 getoond. Het is een grote tablet met 4K, enorm hoge resolutie dus.

In de tabletwereld is de term 4K nog niet echt bekend, maar in de TV-wereld wel. Kort gezegd is dit een zeer hoge resolutie waardoor het beeld scherper moet worden. Dit geld dus ook voor deze tablet van Panasonic. Hij heeft een resolutie van 3840 x 2560 pixels. Deze tablet lijkt zich te richten op designers en fotografen. Zoals je in het filmpje kan zien, zou het ideaal moeten zijn voor deze doelgroep. Er is bijvoorbeeld een stylus die ondersteund wordt door Adobe die het werken met Photoshop geniaal zou moeten maken.

Naast de enorm resolutie valt natuurlijk ook de keuze van 20 inch op. Dit formaat hebben we nog niet voor bij zien komen. Als ik naar het verslag van TheVerge kijk, lijkt deze tablet niet heel mobiel en hij heeft een batterijduur van 2 uur, dus daarmee niet ideaal om mee te nemen. Of zo’n tablet ook bij de consument of zakelijk aan gaat slaan is nog even te vraag. Uiteraard is de resolutie wel heel interessant voor bepaalde doelgroepen, maar dan misschien toch nog een iets groter beeldscherm, 27 inch ofzo.

Panasonic heeft verder niets bekend gemaakt over andere specificaties. Over een releasedatum of prijs is ook nog niet gesproken, mogelijk later deze week. TheVerge had wel wat commentaar, onder andere over de warmte van het apparaat aan de achterzijde.

[ad]

 

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter