Meechannel – alle video’s op 1 plek

MeeChannel helpt jou om leuke in interessante media te vinden

Het idee van MeeChannel vind ik super. Tegenwoordig heb je heel veel media. Video’s, muziek, foto’s tvprogramma, eigenlijk te veel om er leuke dingen uit te halen. MeeChannel helpt je daar bij.

MeeChannel heeft een web-app en iPad app. Het biedt jou een overzicht van alle interessante media die er op dat moment te vinden is op verschillende kanalen. Ze verzamelen dit allemaal vanaf verschillende kanalen, zoals Youtube, Nu, Uitzending gemist, Spotify en ga zo nog maar even door. Je zou zeggen wat heb ik er aan? Maar het handig is dat het dan allemaal verzameld is in 1 app en je lekker kan scrollen en zoeken zonder dat je tussen 3,4 apps hoeft te wisselen. Kortom handig! Daarnaast is het ook gratis, dus je kan gewoon een accountje aanmaken en proberen.

Toch vind ik wel dat er wat minpunten zijn aan de app, met name de iPad app. Hij is simpelweg nog te traag. Ik had al een eerdere versie geprobeerd en toen vond ik hem nog onbruikbaar, maar dat is aanzienlijk verbeterd. Toch duurt het nog te lang als je op een button drukt of als je een video wilt gaan kijken. Je hebt soms vertraging van dik 5 seconden. De web-app heeft hier geen last van, die lijkt mij dus te verhelpen met een update.

Voor veel mensen zal het ook een minpunt zijn dat hij alleen in de Engelse taal beschikbaar is, je kan de menu’s niet in het Nederlands zetten. Terwijl sommige omschrijvingen dan wel weer in het Nederlands zijn. Als ze deze twee punten gaan verbeteren, zal ik de app zeker vaker gaan gebruiken. Ik vind het namelijk leuk om nieuwe dingen te ontdekken online en dat is precies waar je deze app prima voor kan gebruiken.

De app geeft ook Media tips in samenwerking met UPC en ik moet zeggen dat dat een leuke toevoeging is. Zij selecteren een aantal video’s/media wat zij interessant vinden en zetten dit vervolgens in een lijstje. Ik loop vervolgens dat lijstje even door en tot nu toe betrap ik mezelf er op dat ik toch minimaal 1 of 2 van die filmpjes bekijk.

Zapp0TV is nog een optie van deze app waarmee je direct de media kan streamen naar je internet TV of media speler. Dit ondersteund ook Apple Airplay. Ik heb dit nog niet getest, maar dat zou dus een mooi toevoeging moeten zijn.

MeeChannel is te downloaden (gratis) in de App Store of bekijk hier de webapp.

wil je de UPC media Tips bekijken? dan kan dat hier.

[ad]

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter