Review: Waarom zou ik de Microsoft Surface kopen?

Mijn review van de Microsoft Surface

Ik probeer bij een review altijd na te denken waarom ik de tablet zou kopen en waarom juist niet. Ik heb dus geen standaard ‘dit zijn de specifiacties’ review. De microsoft Surface vond ik lastig om te reviewen. Wat wil microsoft nou met deze tablet?

 Waarom zou ik de Microsoft Surface kopen?

1 duidelijke reden voor mij zou zijn, dat hij perfect aansluit op mijn Windows Phone 8. Dezelfde manier van navigatie en opbouw. Daarnaast is de tablet mooi ontworpen en van goede kwaliteit. Hj voelt echt luxe aan en hij is mooi afgewerkt.

Windows RT is natuurlijk al veel overgeschreven en daarom vond ik dit lastig. Als je kijkt naar de tablet dan zou je zeggen dat deze tablet voor prive en zakelijk gebruik is. Zeker met het toetsenbord en kickstand er bij. Ik vind het zelfs meer een zakelijke tablet omdat je niet op de bank kan zitten met de kickstand. Dit komt omdat je hem maar op 1 manier kan uitklappen en dan is de kijkhoek onhandig en het zit niet lekker.

Als je dan naar de software kijkt, dan krijg je ‘consumentensoftware’. Je kan alleen apps gebruiken of de browser en geen ‘eigen programma’s’ gebruiken. Bam! Daardoor in 1 klap niet meer interessant voor bedrijven naar mijn mening. Oke, je krijgt wel een simpele versie van Microsoft office, maar daar heb je weinig aan, zeker op zakelijk gebied. De specificaties zijn overigens wel prima en de tablet werkt zonder (al te veel) bugs en het display is ook prima.

Kortom ik begrijp niet helemaal wie Microsoft wil bereiken met de Surface. Toch denk ik dat dit een tablet is die aantrekkelijk is voor mensen met een Windows Phone en voor mensen die graag wat nieuws willen, android en iOS zat zijn, en graag een mooie tablet willen hebben.

Waarom zou ik de Microsoft Surface niet kopen?

De belangrijkste reden heb ik misschien al genoemd. De tablet heeft niet echt een duidelijke doelgroep, waardoor je van alles een beetje krijgt. Ik noem deze tablet een ’tafeltablet’ omdat hij het beste werkt met het toetsenbord en de kickstand, maar dan moet hij wel op tafel staan.

Daarnaast is de Surface met toetsenbord prijzig, vanaf 589 euro, dit is dan eigenlijk de goedkoopste versie, want ik zou hem niet zonder toetsenbord kopen.

Het grootste punt is dat er momenteel nog steeds te weinig apps zijn. Windows RT werkt alleen met apps, dus ben je daar van afhankelijk. De Windows Store wordt langzaam steeds meer gevuld, maar toch missen er nog steeds grote apps. Een voorbeeld is een officiele Facebook app. Daarnaast zal men ook altijd eerst een app uitbrengen op iOS en android en daarna pas op Windows RT. Dit houdt in dat je populaire games of apps vaak pas later kan spelen dan op andere platformen. Dit is geen probleem als je dit weet en dit niet erg vind.

Waar kan je de Microsoft Surface RT kopen?

MyCom
Tabletcenter
Dixons
MediaMarkt

TIP:

Als je een Microsoft Surface RT wilt kopen dan raad ik je aan om er een Type Cover bij te kopen in plaats van een Touch Cover. Dit tikt beter en voelt wat natuurlijker aan. Qua dikte maakt het niet heel veel uit.

Zie hieronder mijn video review.

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter