iPhone iOS 7

Mijn ervaring iOS 7 op de iPhone 4s

Inmiddels werk ik een week met iOS 7 op mijn iPhone 4s

Iedereen heeft uiteraard zijn mening over iOS7. Logisch dat er veel kritiek is, want het is nieuw en veel mensen vinden het ‘gejat’ van android. Ik heb iOS 7 inmiddels 1 week op mijn iPhone 4s. Mijn ervaring is positief, maar helaas nog te veel lag en bugs om het nu al te gebruiken.

Ik vind het niet raar dat een eerste Beta van een besturingssysteem (wat helemaal omgegooid is) nog niet vlekkeloos werkt en dat er nog veel bugs in zitten. Op zich logisch lijkt mij, als er nog volop aan gewerkt wordt. Op mijn iPhone 4s had ik dan ook genoeg bugs en lags nadat ik iOS 7 had geïnstalleerd. Dit is merkbaar in het zomaar afsluiten van apps, het opnieuw opstarten van de iPhone, het niet opstarten van apps en vertraging in de animaties. Ik heb er een weekje mee gespeeld, maar eerlijk is eerlijk hij is nu gewoon nog niet bruikbaar en ik heb hem weer terug gezet naar iOS 6.

Daarnaast vind ik het te vroeg om iets serieus te roepen over iOS 7. Met de beta heb je een idee hoe het gaat werken en er uit gaat zien, maar het is nog verre van af. Maargoed, wat vind ik er van toe nu toe? De icoontjes zijn het gesprek van de dag. Ik vind het ook jammer dat er geen eenheid in de icoontjes van Apple zit, maar aan de andere kant na een aantal dagen gebruiken merkte ik het al niet meer op, dus echt storend? nee. Hetzelfde geldt voor de kleuren die gebruikt zijn, in eerste instantie dacht ik ook ‘verschrikkelijk’ ! Na een aantal dagen was ik er gewoon aangewend en ‘weet je al niet meer beter’.

De animaties en de lagen. Wat ik heel mooi vind aan iOs 7 is de manier hoe zij animaties gebruiken om van scherm te wisselen of de manier hoe je een app in gaat. Dit maakt het voor mij natuurlijk en voelt het echt of het besturingssysteem van deze tijd is en ‘met je mee gaat’. Daarnaast vind ik de lagen die zij gebruiken ook super. Het lijkt een soort van ‘glazen’ laagje wat voor je apps staat. Vervolgens staan je apps weer voor je achtergrondafbeelding. Dit geeft het direct een luxe gevoel en houdt het heel dynamisch.

Over de features ga ik het nu niet hebben, daar kom ik nog wel op terug zodra ik iOS 7 op mijn iPad Mini heb staan.

Grootste minpunt iOS 7?

Ondanks de bugs en lag (ik vind dat je daar even door heen moet kijken) vond ik het grootste probleem dat mijn batterij leeg liep als een malle. Ik haalde eigenlijk maar een halve dag (laten we zeggen 6 tot 8 uur) met een batterij. Dit is natuurlijk veelste kort en ik hoop echt dat Apple dit enorm kan verbeteren voor de iPhone 4s. Ik ben alleen bang dat dit nog een flinke klus wordt en ik vraag mij af of zij het batterijverbruik kunnen beperken. Dit is wat mij betreft echt het meeste belangrijke punt van iOS 7, waar ik bang voor ben. Eigenlijk is dit ook de grootste reden voor mij geweest om niet meer met de Beta te werken. Ik heb mijn iPhone namelijk voor dagelijks gebruik nodig en dat haal ik nu niet.

[ad]

iOs 7

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter