Acer Liquid S1 DUO vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland

Vanaf vandaag ligt de Acer Liquid S1 DUO in de Nederlandse winkels; een 5,7” smartphone met ondersteuning voor twee simkaarten. Het toestel is los verkrijgbaar vanaf €320,-.

Specificaties

De Acer Liquid S1 DUO is voorzien van een 5,7” HD-scherm (1280 x 720 pixels). Met zo’n groot scherm valt de smartphone in de categorie phablets; zeer grote smartphones. Onder andere de Samsung Galaxy Note II (5,5”) en de Sony Xperia Z Ultra (6,4”) zijn voorbeelden van andere phablets. De Liquid S1 DUO loopt op een 1,5Ghz quadcore processor in combinatie met 1GB aan werkgeheugen (RAM). Aan de achterzijde is een 8 megapixel camera te vinden, aan de voorzijde zit er ook een met een niet nader genoemde resolutie. De telefoon loopt op de voorlaatste versie van Android, namelijk 4.2. Acer heeft slechts een aantal kleine aanpassingen gedaan, zo heeft het diverse apps voor multitasken en cloudopslag meegeleverd. Door middel van Acer Float verschijnt een kleine app die als het ware boven je huidige app zweeft. Onder andere de Sony Xperia Z heeft dit ook en ook Asus levert diverse floating apps mee met haar producten. Natuurlijk beschikt de Liquid S1 DUO over de standaarddingen als Wifi, Bluetooth en 3G. Helaas biedt de telefoon geen 4G-ondersteuning; iets wat in Nederland op steeds grotere schaal beschikbaar komt. Intern zit 8GB aan opslagcapaciteit, voor de gebruiker blijft iets minder over omdat het systeem ook wat in beslag neemt. Gelukkig is het interne geheugen eenvoudig en relatief goedkoop uit te breiden via een Micro-SD kaartje.

Dual-sim

Het bijzondere aan deze phablet is dat hij ondersteuning biedt voor twee simkaarten; dual-sim. Het is dus mogelijk om bijvoorbeeld je werk en privé simkaarten in één toestel te doen, handig! Ook belangrijk is de accu; deze is 2400mAh groot. Het design van de telefoon is niet bijzonder, ik zelf vind het wel simpel maar strak. Binnenkort komt er ook een single-sim (hier past maar 1 simkaart in) versie van de telefoon op de markt, deze gaat enkele tientjes minder kosten.

Verder

Zoals jullie wellicht al doorhadden is dit geen high-end phablet. Nee, die beschikken over 2GB RAM, betere processors, Full-HD schermen en 13 megapixel camera’s. Echter zijn deze ook een stuk duurder, meer dan 500 euro is geen uitzondering. De specificaties van de Acer Liquid S1 DUO zijn dan niet van het laatste moment; de prijs is wel erg aantrekkelijk. Los is de telefoon verkrijgbaar vanaf 320 euro en in combinatie met een abonnement vanaf 20 euro per maand  krijg je de telefoon gratis. Dat zijn mooie prijzen! Het feit dat het toestel dual-sim ondersteunt maakt deze telefoon een serieuze optie voor degene die een betaalbare dual-sim phablet wilt. Vertel me, zou jij deze telefoon overwegen?

 

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter