Apple start inruilactie opladers ook in Nederland en België

Vandaag is bekend geworden dat Apple haar inruilactie wat betreft goedkope opladers ook start in Nederland en België. Inwoners van deze twee landen kunnen hun goedkope, ‘nep’, oplader inleveren bij Apple waarna ze 50% korting krijgen op een originele Apple-oplader.

De reden

De afgelopen tijd zijn in China twee mensen geëlektrocuteerd nadat hun iPhone, die aan de goedkope nep oplader lag, was geëxplodeerd.  De reden waarom veel mensen geen officiële oplader kopen is dat deze duur zijn, zo kost hij in Nederland 20 euro.  Onofficiële laders kosten stukken minder, voor een paar euro heb je er eentje. Logisch dus dat veel mensen voor zo’n lader gaan, alleen is de kwaliteit een stuk minder. Het kan dus gebeuren dat ze plotseling ontploffen. Internationaal kwam er veel kritiek op Apple, omdat de officiële laders zo duur zijn gaat men voor een goedkope. Apple kwam daarom met het inruilprogramma; lever je oude lader in en krijg 50% korting op een officiële lader.

Nederland & België

Apple heeft bekendgemaakt dat deze actie ook in Nederland en België van start gaat.  Goed nieuws voor degene die van plan is zijn oude lader in te leveren; zo betaal je voor een officiële geen 20 maar ‘slechts’ 10 euro.  Apple heeft niet duidelijk gemaakt of de actie ook via de webshop geldig is, ik heb hem nog niet kunnen ontdekken. Het lijkt het (vooralsnog) dus op dat je naar een officiële Apple Store moet om de korting te kunnen krijgen.

Reageren

Zelf vind ik dat Apple een goede stap heeft gezet door deze actie op te zetten. Ik denk dat een hoop mensen hier gebruik van gaan maken, ze zijn wellicht toch wat bang geworden door de verhalen van ontploffingen etc. Zelf blijf ik bij mijn onofficiële laders, deze heb ik voor €1,50 per stuk gekocht en ze werken na vier maanden nog steeds prima. Waarom ik ze niet inruil voor een officiële lader? Ik vind €10,- voor een ladertje nog steeds veel geld, vooral als je er, zoals ik, meerdere gebruikt. En trouwens, wie garandeert mij dat de officiële laders wel helemaal veilig zijn? Afijn, ik hoor graag hoe jullie er over denken. Gaan jullie je onofficiële lader inruilen voor een officiële, of vinden jullie het net als ik wel prima? Of hebben jullie alleen maar officiële laders in huis? Ik hoor graag jullie mening, het is hieronder mogelijk een reactie achter te laten.

Bron: iPhoneClub

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter