Gerucht: HTC gaat de One Max op 15 oktober presenteren’

Er gaan al lange tijd geruchten over de aankondiging van de HTC One Max en we weten zeker dat hij komt, alleen wanneer is nog onduidelijk. Op het Chinese interforum Sina Weibo maken diverse gebruikers bekend dat de telefoon op 15 oktober wordt gepresenteerd. Dit zou best kunnen kloppen gezien de hoeveelheid informatie en foto’s die zijn gelekt.

Specificaties

De HTC One Max wordt een grotere en verbeterde versie van het huidige topmodel, de One. De One Max zou beschikken over een 5,9” Full-HD scherm (1920 bij 1080 pixels) en een 3200 mAh accu. Over bijvoorbeeld de processor en de interne opslagcapaciteit is nog onduidelijkheid. De ene bron beweert dat het toestel een Qualcomm Snapdragon 600 krijgt, welke ook in de One te vinden is. De ander meldt echter dat het toch de Snapdragon 800 wordt, welke onder andere hoger geklokt kan worden dan de 600. Weer een ander zegt dat HTC de One Max voorziet van een Snapdragon S4 Pro, welke ook in bijvoorbeeld de Sony Xperia Z te vinden is. Ook over de hoeveelheid intern geheugen is de geruchtenwereld het nog niet eens. Zo wordt er gesproken over 16 en 32GB-versies, maar vertelt een ander weer dat er ook een 64GB komt. Het lijkt er in ieder geval op dat het toestel geen Micro-SD slot krijgt, iets wat de One en One Mini ook niet hebben. Het werkgeheugen zou 2GB groot zijn, wat past bij huidige topmodellen als de Samsung Galaxy S4 en Sony Xperia Z. Echter is er al één telefoon met 3GB aan werkgeheugen, en laat dat nu net de grootste concurrent voor de One Max zijn: de Samsung Galaxy Note 3. Wie weet zorgt HTC voor een verassing door de One Max ook met 3GB aan werkgeheugen uit te rusten, maar ik denk niet dat het gaat gebeuren. Het is trouwens helemaal niet nodig want Android draait uitstekend op 2GB aan RAM.

De Android 4.3 update wordt momenteel uitgerold naar de HTC One – de Mini moet nog even wachten – en het ligt in de lijn der verwachting dat HTC de One Max standaard levert met deze versie. De One Max wordt dan wel een phablet, waarschijnlijk krijgt hij geen stylus zoals bijvoorbeeld de Note 3. Wat hij wél krijgt is een vingerafdrukscanner, aan de achterkant om precies te zijn. Apple heeft de iPhone 5S ook voorzien van een vingerafdrukscanner, maar heeft deze in de homeknop ingebouwd. Nog even over de camera, dit wordt waarschijnlijk een 4 megapixel exemplaar voorzien van de Ultrapixel technologie. Qua design blijft het toestel grotendeels gelijk aan de One, al wordt de Max waarschijnlijk meer van plastic – net als de Mini – om zo goedkoper én lichter te worden. Het gewicht is namelijk vaak een probleem bij phablets.

De aankondiging zou dus op 15 oktober plaatsvinden, wanneer hij dan in de winkels moet liggen is nog onduidelijk. Wat denk jij, wordt de One Max echt op 15 oktober al gepresenteerd?

Bron: AndroidPlanet

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

hurawatchhurawatchwatchserieswatchseriesmoviestowatchmoviestowatchanixanixvumoovumooflixhqflixhqfavmoviesfavmoviesmyflixermyflixerhuratvhuratvfmoviesfmoviesfree online movies sites, gomovies, Infinity Pool (2023), watch movies online, Bottoms (2023),