Nvidia Tegra Note: 7 inch tablet voorzien van Tegra 4 processor

De geruchten gingen al een tijdje rond en gisteravond heeft Nvidia dan haar eerste tablet gepresenteerd. De Tegra Note, zoals de tablet heet, heeft een 7” scherm, draait op een Tegra 4 SoC en gaat 199 dollar kosten.

Specificaties

De Tegra Note beschikt over een 7” IPS scherm voorzien van 1280 bij 800 pixels, een prima resolutie voor een budgettablet. Al moet ik hier wel bij vermelden dat de Nexus 7 (2013) een 1920 bij 1200 pixels tellend scherm heeft, en deze wordt verkocht voor 229 dollar. Het scherm van de Tegra Note is dus voldoende, maar de Nexus 7 laat zien dat het beter kan. Qua connectiviteit vinden we onder andere Bluetooth, Wifi, een Micro-USB poort en een Micro-HDMI poort. Intern is 2GB aan werkgeheugen (RAM) en 16GB aan opslagcapaciteit te vinden, dit laatste is uit te breiden via een Micro-SD kaartje. Nvidia heeft naast de processor ook ingezet op geluid, het bedrijf meldt dat de Tegra Note het  ‘meest uitgebreide frequentiebereik heeft van alle huidige tablets’. Dit omdat de Tegra Note over speciale speakers met een extra baspoort beschikt.

Het opvallendste van de Tegra Note is dat hij beschikt over een Nvidia Tegra 4 quadcore processor. Nvidia is met de Tegra 4 de concurrentie met de Qualcomm Snapdragon 800 en de goedkopere SoC’s aangegaan, bijvoorbeeld die van MediaTek. Echter worden de laatste twee bij bosjes verkocht en gaat het volgens insiders met de Tegra 4 niet zo lekker. Fabrikanten zijn wat huiverig over de chipset en kiezen liever voor een andere. Nvidia probeert het tij te keren door met de Tegra Note te laten zien dat de SoC uitermate geschikt is voor (7 inch) tablets. Feit is en blijft dat de Tegra 4 een erg krachtige chipset is, hierdoor is de Tegra Note in staat om in HDR en slow-motion te filmen. Maar dat is nog niet alles, de tablet kan ook erg goed omgaan met styluspennen, aldus Nvidia. En om dat te bewijzen levert het bedrijf een speciale stylus pen mee met verwisselbare opzetpunten. Doet jou dit ook een beetje denken aan Wacom?

Verdere details van de Tegra Note zijn de 72 tellende kern GeForce GPU, een 5 megapixel camera aan de achterzijde van de tablet, een 2 megapixel exemplaar aan de achterzijde en ondersteuning voor draadloze controllers als Project SHIELD. Volgens Nvidia draait de Tegra Note op de laatste versie van Android, wat zou betekenen dat de tablet zich bij het kleine rijtje devices mag voegen wat draait op versie 4.3.

Verder

De Nvidia Tegra Note zal niet door Nvidia zelf verkocht worden, maar door partners. Een voorbeeld hiervan is HP, welke de tablet de naam ‘HP Slate 7 Extreme’ geeft. De Tegra Note wordt vanaf oktober vooralsnog alleen in de Verenigde Staten verkocht voor 199 dollar. Zelf vind ik dat niet veel voor een A-merk tablet voorzien van goede specificaties die draait op een Tegra 4 SoC. Wat vinden jullie? Zien jullie deze tablet graag naar Nederland komen, voor bijvoorbeeld 199 euro? Of schaffen jullie eerder bijvoorbeeld de Nexus 7 (2013) aan?

Bron: TabletGuide

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter