Oppo presenteert de N1, een innovatieve smartphone

Oppo is in Europa geen bekend merk, ondanks dat het wereldwijd vele miljoenen telefoons verkoopt. Deze bieden een goede prijs/kwaliteit verhouding en zitten vaak vol met innovatieve snufjes. Vandaag heeft Oppo haar langverwachte vlaggenschip gepresenteerd, de N1. Korte specificaties? Een roterende 13 megapixel camera, een 5,9” Full-HD scherm, een touch-pad aan de achterzijde en de mogelijkheid om CynagogenMod te draaien.

Specificaties

De Oppo N1 mag zich grotendeels bij de recent gepresenteerde vlaggenschepen van onder andere Sony, LG en Samsung voegen, het toestel beschikt over erg goede specificaties. Als eerste het scherm, deze is 5,9” groot en telt 1920 bij 1080 pixels, waardoor hij op een ppi (pixels per inch) van 373 uitkomt. Lekker scherp dus! Daarnaast vinden we 16 of 32GB interne opslagcapaciteit in de N1, afhankelijk van welke uitvoering je kiest. De processor komt uit de stallen van Qualcomm, een Snapdragon 600 exemplaar om precies te zijn. Deze chipset is geklokt op 1,7Ghz. De wat oudere topmodellen als de HTC One en de Nederlandse versie van de Samsung Galaxy S4 beschikken ook over een Snapdragon 600 chipset, waar nieuwere high-end toestellen als de ASUS PadFone Infinity (3) en LG G2 voorzien zijn van de Snapdragon 800, deze is onder andere energiezuiniger en kan hoger geklokt worden. De chipset wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen (RAM). De accu is met zijn 3610 mAh erg groot, al is dat natuurlijk wel nodig met zo’n grote smartphone vol met de nieuwste snufjes.

Software

De telefoon draait op Android 4.2 Jelly Bean met daaroverheen Oppo’s eigen schil die de naam Color draagt. Zoals wel vaker bij de softwareschillen van Chinese fabrikanten is deze erg overdreven, kleurrijk en volgepropt met (onnodige) widgets en apps. In het kort; het wijkt erg af van stock-Android. Hier is echter een oplossing voor; het bedrijf is de samenwerking met CynagogenMod aangegaan. CynagogenMod is een bedrijf dat alternatieve software levert voor Android-telefoons. De N1 draait vanuit de doos op Oppo’s schil, maar dit is eenvoudig aan te veranderen naar CynagogenMod, een functie die velen zullen waarderen. De telefoon biedt helaas geen ondersteuning voor 4G, iets wat net aan het opkomen is in Nederland.

Een roterend wonder

De camera is één van de speerpunten van de telefoon. Oppo heeft iets heel bijzonders met de camera gedaan, deze kan namelijk roteren. De camera schiet kiekjes in maximaal 13 megapixels en neemt video’s op in maximaal Full-HD resolutie. Tevens zijn er twee flitsers, een Owl-processor en een speciale lens aanwezig. De camera zelf bestaat uit 67 onderdelen die zo kunnen roteren, hierdoor is het mogelijk om de camera vanaf de achterzijde naar de voorzijde te laten draaien. Een slechte front-camera voor Skype en selfies is dus niet aanwezig, de Oppo N1 gebruikt de camera aan de achterzijde daarvoor! Selfies schieten in 13 megapixels, wie weet boort Oppo hier een nieuwe markt aan. Volgens Oppo is de camera van de N1 van dezelfde kwaliteit als die van de recent gepresenteerde Apple iPhone 5S en Sony Xperia Z1. Dat belooft wat!

Aan de achterzijde van het toestel bevindt zich het tweede speerpunt van de N1, namelijk een heus touch-pad. Hoe dit in de praktijk precies werkt is nog onbekend, maar zoals Oppo demonstreerde kun je dus browsen, foto’s maken of dingen aanklikken via het touch-pad. Ik ben erg benieuwd of dit ook echt goed werkt. Het toestel is met zijn 213 gram best een zware jongen.

Aanschaffen?

De Oppo N1 is innovatief en met een prijs van omgerekend zo’n 420 euro erg interessant te noemen. Je kunt de Oppo N1 bestellen via Oppo’s eigen website en diverse internationale verkooppunten. Eind oktober moet je toestel dan op de deurmat liggen. Vertel me, is de Oppo N1 iets voor jou?

Bron: AndroidPlanet

 

Labels:

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter