HTC Desire 601 nu te koop in Nederland

De HTC Desire 601 is een nieuwe smartphone die vanaf dit weekend te koop is in Nederland. Voor iets meer dan 300 euro krijg je een prima telefoon voorzien van onder andere een 4,5” scherm, Android 4.2,  Sense 5.0 en 4G-ondersteuning.

HTC heeft dit jaar diverse smartphones op de markt gebracht, denk bijvoorbeeld aan de One en One Mini. Deze beschikken over goede specificaties, nieuwe features als BoomSound, een Ultrapixel camera en onderscheiden zich van andere smartphones door de bouwkwaliteit. Maar ook de Desire-lijn, welke garant staat voor goedkopere toestellen, wordt niet vergeten. Zo heeft het bedrijf de afgelopen maanden de Desire 500 geïntroduceerd en vanaf vandaag ligt ook de Desire 601 in de Nederlandse schappen. Met een adviesverkoopprijs van 349 euro gaat de telefoon de concurrentie aan met onder andere de Sony Xperia SP en de Nexus 4.

Specificaties

De HTC Desire 601 beschikt over een 4,5” scherm voorzien van 540 bij 960 pixels (245 ppi), geen denderende resolutie dus. Onder de motorkap vinden we een 1,4Ghz dualcore processor en een Adreno 305 GPU. Er staat 1GB aan werkgeheugen (RAM) tot je beschikking. De camera aan de achterzijde schiet kiekjes in maximaal 5 megapixels, deze kan ook video’s opnemen. Aan de voorzijde is een VGA-exemplaar te vinden, genoeg voor selfies en Skype, maar daar houdt ’t ook wel op. Intern is 8GB aan opslagruimte te vinden, wat niet erg veel is. Gelukkig heeft HTC ervoor gekozen een Micro-SD slot aan te brengen waardoor het voor de gebruiker relatief goedkoop en eenvoudig is dit uit te breiden.

De telefoon draait op Android 4.2.2 Jelly Bean in combinatie met Sense 5.0 UI. Dit betekent dat je de beschikking hebt over onder andere BlinkFeed. Daarnaast heeft HTC de smartphone voorzien van wat features die we van de One kennen, bijvoorbeeld BoomSound. Je weet wel, die typerende dubbele speakers boven en onder het scherm. En ook Zoe, de mogelijkheid om foto’s van 3 seconden te schieten, ontbreekt niet.

4G-ondersteuning

Wat de HTC Desire 601 redelijk uniek maakt is dat hij 4G-ondersteuning biedt. En ook de goede, zodat klanten met bijvoorbeeld een KPN abonnement direct op het 4G-netwerk kunnen met dit toestel, als ze natuurlijk een 4G-abonnement hebben. Vele high-end toestellen als de Sony Xperia Z(1), Samsung Galaxy S4 en Note III en de HTC One bieden 4G-ondersteuning, maar het is vrij bijzonder dat een toestel dat honderden euro’s minder kost dit ook biedt.

Kopen?

Verder lijkt het design van het toestel wel wat op de One (Mini), al is de behuizing ronder en gemaakt van plastic, in tegenstelling tot de One. Het toestel is los te koop vanaf 320 euro maar ook te krijgen in combinatie met een abonnement. Vertel me, is deze telefoon wat voor jou?

Bron: GSMInfo

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter