diefstal iphone

iOS 7 het ultieme middel tegen diefstal iPhone?

Ik wil een onderdeel van iOS 7 belichten wat vaak vergeten wordt. Namelijk de nieuwe beveiliging functies. Met de nieuwe opties kan men simpelweg jouw telefoon niet meer gebruiken als ze hem gestolen hebben.

Met de bekende ‘find my iPhone’  app kan je natuurlijk jouw telefoon weer terug vinden of de politie bellen om mede te delen waar de boef zich bevind, maar je kan veel meer iOS 7. Zo kan men de app ‘find my iPhone’  niet meer uitzetten zonder dat ze het wachtwoord weten van jouw Apple-ID op je iPhone. Daarnaast kunnen ze ook heel de telefoon niet meer wissen zonder dat ze het wachtwoord van je Apple-ID weten. Kortom zodra je telefoon is gestolen is hij onbruikbaar geworden voor de boef en niet meer door te verkopen.

Uiteraard kan je nog steeds op afstand de iPhone wissen en een bericht sturen. Zelfs nadat je alles hebt gewist, kan je nog een bericht instellen wat prominent op de iPhone zal staan.

Kortom wat mij betreft een van de beste manieren om straatroven en diefstallen tegen te gaan. Waarom zou je iets stelen wat vervolgens niet bruikbaar of te verkopen is. Vaak worden de gestolen iPhones doorverkocht of verscheept naar het buitenland. Dit heeft nu allemaal geen nut meer, want een iPhone met iOS 7 is niet meer te wissen of in te stellen naar de fabrieksinstellingen zonder wachtwoord. Kortom ‘useless’ …

Ik verwacht dat zodra echt bekend wordt en ‘algemeen bekend’ wordt onder de boeven, men geen iPhones meer zal stellen. Ik denk dat Apple hier een hele goede stap heeft gemaakt naar meer veiligheid op straat, door dit standaard in hun besturingssysteem te doen. Ik hoop dat andere software fabrikanten ook zo’n soort manier vinden om toestellen te beveiligen tegen diefstal.

Dan hebben we in ieder geval geen Imei-blokkades meer nodig, wat een hoop werk/geld en tijd scheelt. Kortom ik hoop dat er een landelijke campaigne komt vanuit de overheid die mensen stimuleert om iOS 7 te gebruiken en deze opties aan te zetten. Ik ben er van overtuigd dat hierdoor de cijfertje van straatroven zeker zullen dalen, zonder dat er meerdere partijen om de tafel moeten gaan zitten om tot moeilijke oplossingen te komen….. Gewoon iOS 7 installeren!

diefstal iPhone

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons