Nokia presenteert Lumia 2520 (10” tablet)

Nokia heeft tijdens haar persevenement in Abu Dhabi verschillende producten gepresenteerd, waaronder de Lumia 1520. Daarnaast lanceerde het bedrijf zojuist de Lumia 2520, een 10” tablet die draait op Windows RT 8.1 en voorzien is van een Qualcomm Snapdragon 800 processor. Er komt ook een Power Keyboard, deze beschikt over twee USB-poorten en een extra accu. De tablet komt niet meteen naar Nederland.

De tablet

De tablet is net gepresenteerd en we weten inmiddels dat het scherm 10” groot is. De resolutie bedraagt 1920 bij 1080 pixels (Full-HD) en volgens Nokia is het scherm erg helder en weerspiegelt het nauwelijks. Hierdoor zou de tablet ideaal zijn om in de buitenlucht mee te werken. De maximale helderheid zou 600 nits bedragen. De tablet kan, naast met Wifi, ook overweg met 4G-netwerken en is daardoor op veel meer plaatsen te gebruiken dan andere tablets die momenteel in de schappen liggen.

De tablet draait op Windows RT 8.1 en Office en Outlook zijn al geïnstalleerd. Een beperking van Windows 8.1 RT ten opzichte van de normale versie is dat het op RT niet mogelijk is om desktop applicaties te installeren. Hierdoor kun je, op papier en ook in de praktijk, minder met je tablet.

De camera van de Lumia 2520 schiet kiekjes in maximaal 6,7 megapixels en is voorzien van een Zeiss-lens. Deze maakt, volgens Nokia, veel betere foto’s dan de concurrerende tablets. De tablet kan filmen in Full-HD met 60 frames per seconde, wat erg goed is. De tablet beschikt over een HDMI-poort, een USB 3.0-poort en ondersteunt NFC, GPS en Bluetooth.

Het design lijkt erg veel op dat van de Lumia-telefoons, de knoppen, vorm, etc. Kenmerkend voor de Lumia-serie zijn de kleuren en ook de 2520 doet vrolijk mee, deze gaat verkocht worden in de kleuren cyaan, rood, hoogglans wit en matzwart. De processor komt van Qualcomm, een Snapdragon 800 exemplaar geklokt op 2,2Ghz. Er is een Adreno 330-GPU en 2GB RAM (werkgeheugen) beschikbaar.

De Nokia Lumia 2520 biedt ondersteuning voor snelladen, wat inhoudt dat hij binnen 1 uur van 0% naar 80% zou moeten gaan wat betreft opladen. De accu van de tablet is maar liefst 8000 mAh groot.

Wanneer de tablet in de Nederlandse schappen ligt is nog onduidelijk, de prijs wordt waarschijnlijk zo’n 499 euro. Dit omdat de tablet in de VS $499 gaat kosten en de prijzen meestal omgerekend worden naar euro’s. Vooralsnog wordt de tablet alleen verkocht in de VS, Finland en Engeland, maar wanneer precies heeft het bedrijf nog niet gemeld. Andere landen volgen, als we Nokia mogen geloven, spoedig.

Power Keyboard

Als accessoire brengt Nokia een Power Keyboard op de markt, zoals we die ook kennen van Microsoft (Surface). Met dit toetsenbord is de Lumia 2520 eenvoudig om te toveren tot een laptop. Het Power Keyboard is voorzien van een extra accu die volgens Nokia voor 5 extra uren productiviteit moet zorgen. Het Power Keyboard doet naast toetsenbord cover ook dienst als beschermingshoes. Verder beschikt hij over een trackpad en twee USB-poorten. Waar, wanneer en voor welke prijs het Power Keyboard moet verschijnen is nog niet bekend, maar het zou best kunnen dat hij tegelijk met de tablet zelf op de markt komt voor een prijs van zo’n 149 euro. Dit omdat de adviesverkoopprijs van het Power Keyboard 149 dollar is.

Bron: TabletGuide

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter