Acer Iconia A3 nu verkrijgbaar in Nederland; 10” tablet voor 249 euro

Acer presenteerde op de IFA, begin september in Berlijn, onder andere de Iconia A3; een 10” tablet die draait op Android 4.2 Jelly Bean en voorzien is van een aantal handige software-toepassingen. Vanaf vandaag is de tablet officieel te koop in Nederland, de adviesprijs is 249 euro.

Specificaties

Qua specificaties blinkt de Iconia A3 (A3-A10) nergens in uit, het is een echte middenklasser die behoorlijk wat concurrentie heeft in zijn prijssegment. De Iconia A3 biedt op papier genoeg waar voor zijn geld om als interessante tablet over te komen.  De tablet beschikt over een 10.1” IPS LCD-scherm dat (maar) 1280 bij 800 pixels telt, geen bijzondere resolutie dus. Voor een tablet van deze prijsklasse (vooralsnog) de standaard. Het scherm is niet voorzien van Gorilla Glass, het zal dus niet erg krasbestendig zijn. De processor komt van MediaTek en telt 4 kernen die hun werk op 1,2Ghz doen. Deze processor wordt bijgestaan door 1GB RAM (werkgeheugen). Intern is 16GB aan opslagcapaciteit te vinden, al is de voor de gebruiker beschikbare hoeveelheid iets kleiner omdat het systeem wat inneemt. Gelukkig is het mogelijk de interne opslag relatief eenvoudig en goedkoop uit te breiden via een Micro-SD kaartje.

De tablet is voorzien van Dolby Digital Plus-sound, zoals de HTC One beschikt over Beats Audio. Net als bij de One merk ik bij de Iconia A3 wel degelijk dat het wat oplevert, de tablet produceert geluid waar menig andere tablet jaloers op is. De Iconia A3 beschikt over stereo-speakers, deze zitten echter niet aan de voorzijde. Qua aansluitingen en connectiviteit is de tablet goed voorzien, zo vinden we naast een Micro-USB en Micro-HDMI aansluiting ook het eerder genoemde Micro-SD slot. Tevens is er Wifi en Bluetooth 4.0 aanwezig. Ondersteuning voor 4G-netwerken en NFC ontbreekt.

Android 4.2 met wat handige functies

De Acer Iconia A3 draait op Android 4.2 Jelly Bean met slechts enkele wijzigingen. Zo heeft het bedrijf een paar iconen gewijzigd en een aantal extra applicaties (voornamelijk bloatware) toegevoegd. Maar het bedrijf heeft ook enkele handige functies op de tablet gezet, waaronder Intellispin. Deze zorgt ervoor dat de tablet altijd de goede weergave toont als hij plat ligt, bijvoorbeeld op je bureau. Tevens vinden we een foefje wat we al kennen van de Nokia Lumia 925 en LG G2; de mogelijkheid om het toestel te (ont-)grendelen door twee keer met je vinger op het beeldscherm te tikken. Handig!

Uitvoeringen en prijzen

De Iconia A3 komt in verschillende uitvoeringen op de markt, namelijk een Wifi-only versie met 16GB of 32GB aan interne opslag en een Wifi+3G-versie. De adviesprijs van de 16GB Wifi-only versie is €249, maar inmiddels hebben enkele webshops hem al voor een tientje minder in het assortiment. Vooralsnog verschijnt alleen de Wifi-only versie, de uitvoering met 3G-ondersteuning komt later dit jaar op de markt voor een nog onbekende prijs.

Bron: TabletsMagazine

Labels:, , , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter