Meer informatie over de Huawei Ascend P6S gelekt

Een paar dagen geleden heeft Huawei de komst van de Ascend P6S bevestigd, maar veel wilden ze er nog niet over kwijt. Het enige wat we qua specificaties weten is dat het toestel een octacore processor krijgt. Daarnaast wijkt het design weinig af van de P6, draait het toestel waarschijnlijk op Android 4.4 KitKat en zijn er vandaag diverse foto’s gelekt.

Octacore processor

De CEO van Huawei heeft gezegd dat het bedrijf inderdaad werkt aan een opvolger van de Ascend P6. Het nieuwe toestel zal – in ieder geval qua uiterlijk – weinig van de P6 afwijken en draagt daarom ook de naam P6S. De S-toevoeging kennen we van bijvoorbeeld de iPhone 5S. Volgens de Huawei-topman krijgt de P6S een processor met acht kernen; een octacore SoC dus. Nu is dat geen wereldnieuws, ware het niet dat de huidige octacore’s niet alle acht de kernen tegelijkertijd kunnen inzetten. Een voorbeeld hiervan is de Exynos octacore van Samsung. Nu heeft MediaTek vandaag ook een eigen octacore processor gepresenteerd en claimt dat deze alle acht de kernen tegelijkertijd kan gebruiken. Huawei ontwerpt en fabriceert zelf chipsets en ook de P6S wordt voorzien van een processor uit eigen stal. Deze moet, als we de CEO van Huawei mogen geloven, ook alle acht de kernen tegelijkertijd kunnen inzetten, om zo onder andere de snelheid te vergroten. Meer informatie over de octacore processor heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt.

Huawei Ascend P6

Het huidige topmodel van het Chinese Huawei draagt de naam Ascend P6 en wordt ook in Nederland verkocht. Het toestel beschikt over een 4,7” HD-scherm (1280 x 720 pixels), een 1,5Ghz quadcore processor van Huawei zelf, 2GB RAM (werkgeheugen) en een 8 megapixel camera aan de achterzijde. Aan de voorzijde zit een 5 megapixel exemplaar, best uniek voor een smartphone. Wat de telefoon pas echt uniek maakt is de dikte. Slechts 6,18 millimeter dik, dat maakt de P6 s’ werelds dunste smartphone. De telefoon heeft een uiterlijk wat wel veel weg heeft van een iPhone en draait op Android 4.2 Jelly Bean. Huawei heeft beloofd de telefoon uiterlijk eind januari te zullen updaten naar Android 4.4 KitKat, hiermee slaat de P6 waarschijnlijk versie 4.3 Jelly Bean over. Het toestel biedt ruimte voor één simkaart en kan niet overweg met 4G-netwerken.

De P6S biedt dus ruimte voor verbetering. Ondersteuning voor draadloos opladen en 4G-netwerken, een 13 megapixel camera, een Full-HD scherm, een betere batterijduur en een recentere Androidversie zijn dingen die de P6S een echt toptoestel zullen maken. Ik ben erg benieuwd of Huawei iets met de kritiekpunten van de P6 is gaan doen, dat zullen we binnenkort zien.

Gelekte foto’s

Als de gelekte foto’s juist zijn zullen een aantal punten direct afvallen. Zo wordt op één van de foto’s beweerd dat de P6S over een 4,7” HD-scherm beschikt en ook de camera’s (8 en 5 megapixels) zijn hetzelfde gebleven. Een andere foto meldt dat het toestel 0,3mm dikker is dan de P6, wat gezien de geringe dikte geen probleem is. Laten we hopen dat Huawei die extra dikte benut heeft door er een grotere accu in te stoppen.

Zie de foto’s hieronder. Wat vinden jullie van dit toestel?

Bron: AllAboutPhones

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons