Samsung start uitrol Android 4.3 voor Galaxy Note 2

Er zijn al diverse testversies gelekt en vandaag is het dan zover; Samsung is begonnen met de officiële uitrol van Android 4.3 Jelly Bean voor de Galaxy Note 2. De update wordt gefaseerd uitgerold en is nog niet beschikbaar voor gebruikers in Nederland en België. Nieuw in Android 4.3 is o.a. ondersteuning voor de Galaxy Gear en een vernieuwde interface.

De update

Hoeveel MB de update is is nog niet bekend, maar hij is zowel via de computer (Samsung Kies) als OTA (Over The Air) te downloaden. Mits hij beschikbaar is natuurlijk, en dat is hij vooralsnog alleen in India. SamMobile heeft de update al binnengehaald en meldt dat er veel dingen zijn vernieuwd. Onder andere het instellingenmenu, het toetsenbord en diverse Samsung-apps hebben een make-over gehad. Onder de laatstgenoemde applicaties vallen onder andere de contacten-, muziek- en galerij-app. Ook de calculator en de klok hebben een opfrisbeurt gehad.

Tevens heeft Samsung de update volgestopt met nieuwigheden. Wanneer je Note 2 op Android 4.3 Jelly Bean draait beschikt het toestel over de beveiligingsapplicatie Samsung Knox en de betaalapplicatie Samsung Wallet. Bij de presentatie van Samsungs smartwatch, de Galaxy Gear, beloofde het bedrijf dat de slimme horloge later ook met andere Samsung-toestellen overweg zou kunnen. Inmiddels heeft Samsung die belofte waargemaakt want met updates zijn ook bijvoorbeeld de Galaxy S4 compatibel gemaakt. Na de update naar Android 4.3 biedt ook de Galaxy Note 2 ondersteuning voor de Gear. Tenslotte is er ook een nieuwe modus voor tijdens het autorijden toegevoegd.

Daarnaast brengt de update naar de een na laatste versie van Google’s besturingssysteem ook verbeteringen en optimalisaties. Zo heeft Samsung het trim-gebruik verbeterd waardoor de telefoon langzamer trager wordt. Tevens is het geheugenverbruik verminderd en heeft het bedrijf nieuwe grafische drivers uitgebracht.

De Galaxy Note 2

De Samsung Galaxy Note 2 is in september 2012 gepresenteerd en draaide vanuit de doos op Android 4.1.2. Vandaag de dag draait het toestel nog steeds op deze (wat verouderde) versie, terwijl toestellen als de Galaxy S4 al op versie 4.3 draaien. Nu blijkt dat de Note 2 Android 4.2 overslaat en direct een update naar versie 4.3 ontvangt.

Het toestel beschikt over een 5,5” HD-scherm (1280 bij 720 pixels) en een quadcore processor van Samsung zelf. Natuurlijk is de bekende S-pen aanwezig maar ook een 8 megapixel camera aan de achterzijde en 2GB RAM (werkgeheugen) ontbreken niet. Inmiddels is de Galaxy Note 3 al een tijdje verkrijgbaar, deze beschikt logischerwijs over wat betere specificaties als een groter en scherper scherm, meer RAM- en intern geheugen en een 13 megapixel camera.

Beschikbaarheid

De Android 4.3 Jelly Bean update voor de Samsung Galaxy Note 2 wordt gefaseerd uitgerold en is begonnen in India. Wanneer hij voor Nederlandse en Belgische toestellen beschikbaar komt is nog onbekend. Wanneer we dat weten zullen wij dit artikel updateten.

Bron: Androidplanet

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter