ZTE Grand S Flex nu verkrijgbaar in Europa

ZTE kondigde tijdens de CES – begin dit jaar – de Grand S Flex aan en dit toestel is vanaf vandaag verkrijgbaar in diverse Europese landen, helaas hoort Nederland daar niet bij. De telefoon heeft een adviesprijs van 320 euro en beschikt onder andere over een 5” scherm, 4G-ondersteuning en een 8 megapixel camera aan de achterzijde.

Specificaties

Het toestel is voorzien van een 5” scherm dat 1820 bij 720 pixels (HD) telt. Onder de motorkap vinden we een 1,2Ghz dualcore processor van Qualcomm, de MSM8930. Deze wordt bijgestaan door 1GB werkgeheugen (RAM) en een onbekende GPU. Intern is 16GB aan opslagcapaciteit te vinden, onduidelijk is of dit is uit te breiden via een Micro-SD kaartje. Aan de achterzijde van het toestel zit een 8 megapixel camera met flitser en voor de selfies, Skypegesprekken etc. is er een 1 megapixel camera aan de voorzijde. De telefoon is voorzien van Dolby Sound effect, wat voor betere geluidskwaliteit moet zorgen. Het toestel biedt plaats voor één simkaart

De Grand S Flex draait op een enigszins aangepaste versie van Android 4.1 Jelly Bean. Zo heeft ZTE wat iconen veranderd en een aantal extra apps meegeleverd. Of en zo ja wanneer het bedrijf het toestel gaat updaten naar een nieuwere versie van Android is onbekend. De Grand S Flex biedt ondersteuning voor Wifi, GPS, Bluetooth 4.0, Wifi-Direct en kan ook met 4G-netwerken overweg. Het toestel ondersteunt de 800, 900, 1800 en 2600 MHz banden. De accu heeft een capaciteit van 2300 mAh, wat in combinatie met de relatief lage schermresolutie en minder krachtige processor voor een goede accuduur moet zorgen. Op papier dan, hoe het toestel in de praktijk presteert weten we nog niet.

De afmetingen van de telefoon bedragen 143 x 70 x 8.9 millimeter. Het gewicht is met 130 gram wel lekker laag gehouden.

Prijs en beschikbaarheid

De ZTE Grand S Flex is vanaf heden verkrijgbaar in Spanje, Tsjechië en Slovenië en binnenkort worden daar Duitsland, Finland en Polen aan toegevoegd. Het is onwaarschijnlijk dat het toestel (op korte termijn) naar Nederland komt, maar mocht je hem graag willen aanschaffen dan kun je binnenkort naar Duitsland gaan. De adviesprijs van het toestel is 320 euro.

Bron: Androidplanet

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter