Motorola Moto G ontvangt Android 4.4.2

De Motorola Moto G kwam een paar weken geleden uit en draaide toen op Android 4.3, de voorlaatste versie van het besturingssysteem. Vannacht is Motorola begonnen met het uitrollen van Android 4.4.2, de nieuwste versie welke pas op een handvol apparaten staat. Erg netjes al je bedenkt dat de Moto G zo’n 200 euro kost.

De Android 4.4.2-update

De update wordt momenteel internationaal uitgerold naar de Moto G en brengt het toestel van Android 4.3 Jelly Bean naar 4.4.2 KitKat. Mocht je benieuwd zijn of de update al voor jou klaarligt dan kun je dit handmatig checken door naar de instellingen van je telefoon te gaan en te kijken bij updates. Wanneer er nog geen update klaarstaat zal die binnen enkele dagen wel komen, het duurt even voordat Motorola hem naar alle Moto G’s heeft gestuurd.

Wat maakt versie 4.4.2 anders dan 4.3? Ten eerste is de veiligheid van het besturingssysteem verbeterd, altijd fijn. Ook is er diepere integratie met CloudPrinter, zo is het mogelijk om een bestand of afbeelding direct af te drukken (als je printer daar natuurlijk geschikt voor is). Ook de applicaties van de telefoon, galerij en camera zijn uitgebreid en verbeterd. Tevens is Hangouts nu de plek voor je sms’jes, in plaats van de standaard berichten-app.

derde moto g

De telefoon

De Moto G is een erg interessante telefoon, hij biedt goede specificaties voor een relatief lage prijs. Het toestel is voorzien van een 4,5” HD-scherm (1280 x 720 pixels) en een Qualcomm Snapdragon quadcore processor geklokt op 1,2Ghz. Deze werkt samen met 1GB RAM (werkgeheugen) en 8GB of 16GB intern geheugen (niet uitbreidbaar). Door een speciale nanocoating is de telefoon spatwaterdicht en aan de achterzijde is een 5 megapixel camera te vinden. De Moto G draait, na de update, op de nieuwste Android-versie, zonder al te veel aanpassingen van Motorola. Het toestel biedt geen ondersteuning voor 4G, maar dat mag je ook niet verwachten voor die prijs. De achterkant van de telefoon is verwisselbaar, tevens zijn er diverse officiële flipcovers etc. uitgekomen. Bij aanschaf van een Moto G krijg je 2 jaar lang 50GB Google Drive opslag cadeau.

De Motorola Moto G kost zo’n 200 euro (8GB versie) en is bij diverse Nederlandse (web-)winkels verkrijgbaar. Voor zover ik zie is de 8GB bij Belsimpel het goedkoopst, daar betaal je 191 euro voor het toestel.

Bron: Androidplanet en Motorola

 

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter