Samsung presenteert high-end Galaxy J

Samsung heeft vanmorgen in Taiwan de Galaxy J gepresenteerd; een toestel dat tussen de S4 en Note 3 inzit. De telefoon heeft een metalen behuizing, Snapdragon 800 processor, 3GB RAM en draait op Android 4.3. Of het toestel naar Europa komt is onbekend. Omgerekend kost de Galaxy J 740 dollar.

Specificaties

Met de specificaties is niets mis, de J mag zich met recht een high-end smartphone noemen. De behuizing is volledig van metaal, wellicht een proef voor de Galaxy S5? Het scherm van de Galaxy J is 5” groot en telt 1920 bij 1080 pixels, Full-HD dus. Zoals we van Samsung gewend zijn is ook de J voorzien van een Super-AMOLED beeldscherm. Verdere specificaties doen denken aan de alweer wat oudere Galaxy S4 en de recent op de markt gebrachte Note 3. Zo is de Galaxy J voorzien van de razendsnelle Qualcomm Snapdragon 800 chipset (kloksnelheid onbekend, waarschijnlijk 2,3Ghz) en 3GB werkgeheugen (RAM). Veel smartphones met 3GB werkgeheugen zijn er nog niet, al heeft Samsung onlangs de eerste stappen gezet met de Note 3 en Galaxy Round. Nu kan de Galaxy J daaraan toegevoegd worden, wie weet welke toestellen gaan volgen.

Intern is verder 32GB aan opslagcapaciteit te vinden, al neemt de telefoon daar wel enkele gigabytes van in beslag. Gelukkig is er ook in dit Samsung-toestel een Micro-SD slot te vinden om zo het interne geheugen relatief eenvoudig en goedkoop uit te breiden. De camera aan de achterzijde schiet kiekjes in maximaal 13 megapixels en kan filmen in Full-HD. De camera aan de voorzijde heeft een niet bekende resolutie, al gok ik op rond de 2 megapixels. De accu is 2600 mAh groot en laadt op via Micro-USB. Qua software vinden we de één na laatste versie van Android, namelijk 4.3 Jelly Bean. Het ligt voor de hand dat Samsung dit toestel relatief snel zal updaten naar 4.4 KitKat, ik gok binnen enkele maanden. Natuurlijk is ook op dit toestel de welbekende TouchWiz schil aanwezig, over deze UI zijn de meningen verdeeld. Je moet ervan houden, anders kun je de telefoon natuurlijk altijd nog rooten o.i.d. De Galaxy J beschikt over 4G-ondersteuning, al is onbekend welke netwerken.

Prijs en beschikbaarheid

Vooralsnog wordt het toestel alleen in Taiwan uitgebracht, waar wij als Nederlanders natuurlijk weinig aan hebben. Of de Samsung Galaxy J later ook in andere landen in de winkels verschijnt is onduidelijk, al lijkt dat niet onwaarschijnlijk. Mocht je binnenkort naar Taiwan afreizen; het toestel kost omgerekend 740 dollar.

Bron: Androidworld

 

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter