Samsung Galaxy Grand Neo verkrijgbaar in Nederland

Webshop Belsimpel.nl verkoopt vanaf vandaag de Galaxy Grand Neo, terwijl de telefoon nog niet eens is aangekondigd door Samsung. Het lijkt erop dat Belsimpel.nl vooralsnog de enigste (web)-winkel is die het toestel verkoopt, hij kost daar 260 euro.

De Samsung Galaxy Grand Neo is een toestel dat de lagere kant van de markt moet gaan bedienen, en dat is terug te zien in de specificaties en de prijs. De telefoon beschikt over een 5” scherm, dat slechts 480 x 800 pixels telt. Dat is geen feest, en voor een toestel dat ruim 250 euro kost vind ik – persoonlijk – het niet kunnen. Voor hetzelfde bedrag zijn er concurrerende toestellen met een – 5” – HD-scherm (1280 x 720 pixels). Verdere specificaties zijn niet slecht, maar voor een prijs als deze zijn er betere toestellen. Op de Grand Neo vinden we aan de achterzijde een 5 megapixel camera, aan de voorzijde een VGA-exemplaar. Intern is een 1,2Ghz quadcore processor te vinden, deze wordt bijgestaan door 1GB RAM (werkgeheugen). Er is 8GB opslagcapaciteit beschikbaar, al blijft er voor de gebruiker wat minder over. Gelukkig is het geheugen uit te breiden via Micro-SD. De accu is 2100 mAh, redelijk fors voor een toestel als deze. De telefoon draait op een wat verouderde, maar nog prima, versie van Android, namelijk 4.2 Jelly Bean. Natuurlijk is ook Samsung’s bekende TouchWiz schil aanwezig, welke Android compleet verandert en veel extra applicaties, etc. toevoegt. De afmetingen en het gewicht zijn aan de forse kant, namelijk 144 x 78 x 10 millimeter. De Grand Neo weegt 163 gram en is hiermee bijna even zwaar als de 5,7” Galaxy Note 3 (167 gram). Verder zijn standaardzaken als Bluetooth (versie 4.0), Wifi, 3G en A-GPS te vinden. 4G-ondersteuning ontbreekt, net als NFC en de mogelijkheid om het toestel draadloos op te laden.

Belsimpel verkoopt de dualsim-versie van de Samsung Galaxy Grand Neo, hij kost momenteel 260 euro. De webshop zegt dat de telefoon binnen 24 uur op je deurmat ligt, wat (zoals eerder gezegd) op z’n minst erg vreemd is, gezien het feit dat de telefoon nog niet eens door Samsung is aangekondigd.

Bron: AllAboutPhones

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter