De Fairphone is nu beperkt verkrijgbaar bij KPN

KPN heeft 1000 stuks van de (erg succesvolle) Fairphone, een telefoon die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. KPN is de enige die de Fairphone in Nederland aanbiedt, helaas alleen in combinatie met een abonnement. Lees hier alles over de Fairphone.

De KPN-deal

KPN is de enige partij in Nederland die de Fairphone momenteel in het assortiment heeft, en heeft iets slims gedaan. De telefoon is namelijk alleen verkrijgbaar in combinatie met een abonnement, en er zijn slechts 1000 exemplaren van de Fairphone beschikbaar. Een unieke aanbieding dus, die voor sommige mensen interessant kan zijn. Het toestel is verkrijgbaar bij diverse abonnementen, waar de Fairphone KPN-deal er één van is. Je krijgt bij dit abonnement 500MB internet, onbeperkt bellen & sms’en en 10 euro familievoordeel. De Fairphone krijg je gratis. Je betaalt 27,50 per maand, een mooie prijs voor zo’n abonnement in combinatie met een speciale telefoon. Maar wat is de Fairphone nou precies?

De Fairphone

Een uniek toestel, zo mogen we de Fairphone wel noemen. Op de markt gekomen via crowdfunding, en slechts 25.000 exemplaren gemaakt. Qua specificaties niet erg indrukwekkend, maar voor de gemiddelde gebruiker voldoende. Het toestel huisvest een 4,3” scherm dat 960 bij 540 pixels telt, niet erg spannend dus. Aan de achterzijde van de telefoon zit een nette 8 megapixel camera, selfies schiet je in 1,3 megapixels met de camera aan de voorzijde. Intern is een onbekende 1,2Ghz quadcore processor te vinden, welke wordt bijgestaan door 1GB RAM (werkgeheugen). Er is 16GB aan opslagruimte te vinden, en de accu is 2000mAh groot. De Fairphone kan overweg met 2 simkaarten; ook wel bekend onder de naam dualsim. De telefoon heeft vrij forse afmetingen en is met 165 gram ook erg zwaar in vergelijking met andere toestellen van zo’n 4” groot. De telefoon draait op bijna stock-Android 4.2, over een update naar een nieuwere versie als 4.4 KitKat is momenteel niks bekend. Het design van de Fairphone is best apart, je moet ervan houden.

Is iemand geïnteresseerd in de Fairphone?

Bron: Androidplanet

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter