iPhone 6 geruchten

iPhone 6: de geruchten op een rij

Zodra iemand ergens ook maar een woord rept over de nieuwe iPhone, begint op internet de speculatiemolen op volle toeren te draaien. Wat voor scherm komt erop? Welke nieuwe toeters en bellen mogen we verwachten? Krijgt de telefoon eindelijk een écht krachtige batterij waarmee dagelijks opladen verleden tijd wordt? Online vind je de gekste geruchten. Hieronder zetten we er een paar op een rijtje.

Saffierglas
Heel spannend is de speciale fabriek die Apple onlangs heeft laten bouwen. Het complex beslaat 120 vierkante kilometer en is gebouwd om ‘iets met saffierglas te doen’, aldus niemand minder dan Apple-baas Tim Cook. Het schijnt dat de nieuwe schermen zonnecellen bevatten, waardoor je je telefoon gewoon op een terrasje kunt opladen. Dat moet dan gelijk een einde maken aan dat hardnekkige batterijprobleem van de moderne smartphone: ze kunnen heel veel, maar moeten na een dag echt aan de oplader. Of zonnecellen echt een enorm verschil zullen maken in ons immer bewolkte kikkerlandje, is maar de vraag. De technologie is echter hoe dan ook indrukwekkend.

Behuizing
De iPhone 6 krijgt waarschijnlijk een nieuw jasje van een speciaal soort materiaal: Liquidmetal. Apple heeft patenten (welgeteld 17 stuks) op dit materiaal, dat ontzettend sterk en duurzaam is. Liquidmetal is in vergelijking met aluminium sterker en lichter. Dat zou betekenen dat de nieuwe iPhone 6 ook lichter en compacter is. Wie weet wordt de iPhone 6 wel de dunste smartphone in de geschiedenis van de mensheid. Een dunnere behuizing biedt ook meer ruimte aan interne componenten, waardoor de hardware van de iPhone kan worden uitgebreid zonder de telefoon groter en logger te maken.

 

Geruchten_iPhone_6_-_digimind

Grootte
Een van de hardnekkigste geruchten betreft de grootte van de iPhone 6. Dit model zou namelijk de grootste iPhone tot nu toe worden. Dat ligt vanzelfsprekend aan de schermgrootte, maar ook aan het gebruik van het saffierglas. Wie de trends wat telefoongrootte betreft onder de loep neemt, mag inderdaad verwachten dat de iPhone 6 groter wordt dan zijn voorganger, de iPhone 5s. De laatste tijd vallen de telefoons met grote schermen, zoals de Galaxy S4 en de Galaxy Mega, het meest in de smaak bij de consument.

Camera
Naar het schijnt krijgt de iPhone 6 een camera van 8 megapixels. Dat is vreemd, want zijn voorganger had even veel megapixels. Apple wil de vooruitgang echter op andere vlakken laten plaatsvinden. Domweg megapixels sparen past kennelijk niet in het straatje van Apple. Een gedurfde zet, helemaal gezien concurrent Nokia 41 megapixels in de Lumia-camera heeft verwerkt. Apple heeft onlangs een patent aangevraagd op Optical Image Stabilisation; wie weet is dat een van de innovaties die ons te wachten staan.

De Home-knop en Touch ID
Sommigen beweren dat de Home-knop niet terug zal komen in de iPhone 6. Dat is echter niet heel waarschijnlijk, want dan zou Apple gezichtsverlies lijden: daarmee zou de technologiegigant tussen neus en lippen door aangeven dat de Home-knop een mislukking is. Apple heeft een jaar geleden een patent aangevraagd voor een vingerafdrukscanner die in een scherm is verwerkt. Dat zou kunnen betekenen dat Apple het scherm in een groot Touch ID-vlak omtovert. Wie weet wat dat voor gevolgen heeft voor de manier waarop we internetbankieren.

Gebarentaal
Onlangs heeft Apple PrimeSense aangeschaft, een bedrijf dat zich toelegt op 3D-sensoren. Die worden ook gebruikt voor de Kinect-functionaliteiten van de Xbox. Het zou goed kunnen dat de iPhone 6 gebaren kan herkennen. Dat scheelt je weer vingervlekken op het scherm.

Technologisch hoogstandje
Hoe het ook zij, de iPhone 6 wordt zonder twijfel een technologisch hoogstandje waar de concurrentie wat van mag leren. Dat er iets speciaals met het scherm aan de hand is, staat bijna vast. Hopelijk laat een officiële onthulling niet te lang op zich wachten.

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter