Medion smartphone vanaf 17 februari te koop bij Bart Smit

Winkelketen Bart Smit verkoopt vanaf 17 februari de Medion Life P4501, een 4,5” smartphone die op Android draait. De specificaties zijn op papier niet bijzonder, maar met een adviesprijs van 149 euro is het een interessante telefoon. Lees in dit artikel alles over het toestel.De Medion Life P4501 is een smartphone met een 4,5” scherm dat 960 bij 540 pixels. qHD-dus, niet slecht voor dit schermformaat. De telefoon draait op Android 4.1 Jelly Bean, een inmiddels verouderde  versie van Google’s besturingssysteem. Medion meldt wel dat er een applicatie aanwezig is met de naam ‘Medion OTA’, welke – heel verrassend – software-updates OTA (Over The Air) kan installeren. Dit geeft hoop dat het toestel nog geüpdatet gaat worden naar een nieuwere Android-versie, maar zeker is het niet. In ieder geval is de telefoon voorzien van de Google Play Store, en Google applicaties als Gmail en Maps. De telefoon draait op een niet nader genoemde quadcore processor van Qualcomm, geklokt op 1,2Ghz . Wellicht is het de Snapdragon 400, een veel gebruikte chipset in goedkopere toestellen. De processor wordt bijgestaan door 1GB werkgeheugen (RAM).

Intern is slechts 1GB aan opslagcapaciteit te vinden, gelukkig is er wel een Micro-SD slot aanwezig om dit relatief eenvoudig en goedkoop uit te breiden (max. 32GB). Toch vind ik het jammer dat Medion niet gekozen heeft om het toestel te voorzien van bijvoorbeeld 8GB, wat de telefoon misschien 10 euro duurder had gemaakt, maar een stuk fijner. Wat wel leuk is is dat je bij aanschaf van de telefoon een 8GB micro-SD kaartje krijgt. De accu is 1700 mAh groot, wat met de bovengenoemde specificaties denk ik genoeg moet zijn om een dag mee vooruit te kunnen. Medion meldt in ieder geval een stand-by tijd van 200 uur, al moet je zulke gegevens natuurlijk altijd met een korrel zout nemen. Aan de achterzijde van de Life P4501 is een 8 megapixel camera te vinden, inclusief flitser. Aan de voorzijde zit een 2 megapixel exemplaar, genoeg voor Skype-gesprekken en selfies dus.

Het zal niet als een verrassing komen als ik zeg dat de Medion telefoon geen ondersteuning biedt voor 4G-netwerken, NFC, draadloos opladen, etc. Wel aanwezig is ondersteuning voor 3G-netwerken, Wifi en Bluetooth 3.0. De afmetingen van het toestel zijn 69 x 133 x 11 millimeter, het gewicht is 145 gram.

De Medion Life P4501 ligt vanaf 17 februari in de winkels van Bart Smit, de adviesprijs is 149 euro. Concurrenten van de Medion zijn o.a. smartphones van Wolfgang, goedkopere Chinese merken en de Motorola Moto G.

Bron: persbericht Medion

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons