Samsung presenteert Galaxy S5: alles wat je moet weten

Na vele weken van geruchten is hij dan eindelijk gepresenteerd; de Samsung Galaxy S5. De mobiele telefoon beschikt over een 5,1” Full-HD scherm, quadcore processor en draait op Android 4.4. Lees in dit artikel alles over de presentatie, de specificaties en verdere zaken als software.

Op het MWC (Mobile World Congress) in Barcelona heeft Samsung zojuist de Galaxy S5 aangekondigd. De telefoon beschikt over een plastic behuizing, 16 megapixel camera en een Full-HD scherm. Er is geen woord gerept over een versie met een metalen behuizing en QHD-scherm.

Specificaties

  • 5,1” Full-HD scherm (1920 x 1080 pixels)
  • Android 4.4 KitKat met Samsung’s nieuwste versie van TouchWiz
  • 2GB werkgeheugen (RAM)
  • Water- en stofdicht
  • 16 of 32GB interne opslagcapaciteit, uitbreidbaar via Micro-SD
  • Verwisselbare achterkant, accu vervangbaar
  • 16 Megapixel camera
  • 2,5Ghz Qualcomm Snapdragon 801 processor

algemene s5

Sommige mensen hoopten dat Samsung het design van de Note III zou doortrekken naar het vlaggenschip, dus nepleer. Uiteindelijk is Samsung uitgekomen bij een soft-touch materiaal dat Samsung de naam ‘modern glam’ heeft meegegeven. Het is vergelijkbaar met het materiaal dat te vinden is op de eerste generatie Nexus 7. De achterkant is vervangbaar, wat ook voor de accu geldt. In de thuisknop van de telefoon zit een vingerafdrukscanner verwerkt, net als bij de iPhone 5S. Deze vingerafdrukscanner kan de telefoon onder andere ontgrendelen en je kunt ook PayPal betalingen verrichten. De telefoon is water- en stofdicht, in tegenstelling tot zijn voorgangers. De onderkant van de telefoon huisvest een klepje waaronder de Micro-USB poort verborgen zit. Deze garandeert – mits het klepje gesloten is natuurlijk – de water- en stofdichtheid.

De camera schiet kiekjes in maximaal 16 megapixels en kan filmen in de maximale resolutie van Ultra-HD/4K. De camera zou moeten scherpstellen in 0,3 seconden, wat erg snel is. De camera aan de voorzijde kan foto’s maken in maximaal 2,1 megapixels. De accu is 2800 mAh groot. De processor komt uit de stallen van Qualcomm, waarschijnlijk het nieuwste Snapdragon 801 of 805 model. Dit is een stuk sneller dan de Snapdragon 600 (1,9Ghz) die in de S4 te vinden is.

de blauwe s5

Qua specificaties behoort de S5 tot de top en is hij vergelijkbaar met de eveneens vandaag gepresenteerde Sony Xperia Z2. Een Full-HD scherm, snelle Qualcomm quadcore processor, 2GB werkgeheugen, draaiend op Android 4.4 KitKat en de mogelijkheid om te filmen in 4K. Nette specificaties dus, maar het weinig verrassende design zal er waarschijnlijk voor negatieve reacties zorgen. Toch vind ik het goed dat Samsung het plastic vaarwel heeft gezegd (in ieder geval voor haar vlaggenschip) en is gaan experimenteren met nieuwe materialen. De afmetingen van de telefoon bedragen 72,5 x 142 x 8,1 millimeter; hiermee is het toestel breder, hoger en dikker dan de S4. De telefoon biedt ondersteuning voor o.a. draadloos opladen, Wifi, 4G/LTE, Bluetooth 4.0 en NFC.

De Samsung Galaxy S5 komt in vier kleuren op de markt, te weten goud, zwart, wit en blauw. De telefoon moet in april in de schappen liggen voor een nog onbekende adviesprijs.

s5 zwart

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter