LG presenteert G3; wat je moet weten

LG heeft vanavond op een persevenement de langverwachte G3 gepresenteerd. Het toestel is voorzien van een 5,5” QHD-scherm, Snapdragon 801 processor, 13 megapixel camera en komt in vijf kleuren op de markt. De adviesprijs van de telefoon is nog onbekend (al wordt er gesproken over €599) en vanaf begin juli ligt hij in de Nederlandse winkels.

Weinig spanning

De afgelopen weken is praktisch alle informatie over het toestel al naar buiten gekomen, zowel via lekken als door LG zelf. Het bedrijf maakte vorige week via teaser-video’s al duidelijk dat de telefoon beschikt over een 5,5” QHD-scherm, hoogwaardige metalen behuizing en knoppen aan de achterzijde. Gisteren plaatste LG Nederland zelfs ‘per ongeluk’ de hele productpagina van de G3 zodat alle geruchten in één klap bevestigd werden. De specificaties, het uiterlijk, de software; dit wisten we dus allemaal al voor de presentatie begon. Hierdoor was er voor mij persoonlijk weinig spannends meer aan, ik keek alleen uit naar de adviesprijs en de datum waarop wij Nederlanders hem kunnen kopen. Nu, dat weten we inmiddels ook. Check ’t hieronder.

Prijs en beschikbaarheid

De LG G3 komt als twee uitvoeringen in vijf verschillende kleuren en krijgt een nog onbekende adviesprijs mee. LG zegt hier de komende weken meer informatie over te zullen geven. Hij ligt vanaf begin juli in de Nederlandse winkels. Overigens is hij per direct in Zuid-Korea verkrijgbaar, het thuisland van LG.

QuickCircle Case

LG brengt ook een speciale hoes voor de G3 op de markt; de QuickCircle Case. Deze doet denken aan de QuickView Case van de G2, maar beschikt over een ronde opening en meer mogelijkheden. Zo kun je direct iemand bellen, een foto maken of je muziek regelen, zonder dat je de telefoon hoeft te unlocken. Handig! LG zal volgende maand de SDK (Software Development Kit) uitbrengen zodat app-ontwikkelaars ook met de QuickCircle Case aan de slag kunnen. De case komt in vijf kleuren beschikbaar, te weten zwart, wit, goud, lichtblauw en roze. De adviesprijs is nog onbekend, waarschijnlijk zal LG een actie houden dat je bij aanschaf van de G3 – middels een formulier, etc. – een gratis cover kunt krijgen. Dit deed de fabrikant ook met de G2 en ook concurrenten als Samsung zijn hier niet vies van; bij een pre-order van de S5 kon je een gratis S-view Cover claimen.

 lg g3 quickcircle caseSpecificaties LG G3

  • 5,5” QHD-scherm (1440 x 2560 pixels)
  • 13 Megapixel camera (achterzijde), kan filmen in 4K, OIS, Laser Autofocus
  • 2,1 Megapixel exemplaar (voorzijde)
  • Qualcomm Snapdragon 801 processor (quadcore @ 2,5Ghz)
  • 2GB of 3GB werkgeheugen (RAM)
  • 16GB of 32GB interne opslagcapaciteit, uitbreidbaar via Micro-SD (max. 128GB)
  • Wifi, Bluetooth 4.0 (LE), 2G, 3G, 4G, NFC, HDMI-ondersteuning, Wifi-Direct, Miracast, draadloos opladen (Qi), FM-radio
  • Micro-SD, Micro-USB, 3,5mm uitgang
  • Verwisselbare 3000 mAh batterij
  • Lichtgewicht metalen behuizing met een verwijderbare achterkant
  • Knoppen aan de achterzijde
  • Android 4.4.2 KitKat met LG’s softwareschil eroverheen
  • Vijf kleuren; zwart, wit, goud, paars en roze
  • 1 Watt luidspreker

g3

Informatie

De LG G3 is draadloos op te laden (via de Qi-standaard), er komt een officiële dock van LG waar de telefoon rechtop in staat. Kun je hem dus gebruiken terwijl hij aan het opladen is, best wel tof. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh en is verwijderbaar, je kunt hem – wanneer hij leeg is – dus makkelijk omwisselen voor een reserve-exemplaar. De speaker is met 1 Watt bijzonder en moet volgens LG voor uitstekende geluidskwaliteit zorgen. Het design heeft veel weg van zijn voorganger, de G2, maar kent ook enkele veranderingen. De knoppen zitten weer aan de achterzijde,maar liggen volgens het bedrijf beter in de behuizing. De camera aan de achterzijde schiet kiekjes in maximaal 13 megapixels, is voorzien van Laser Autofocus (voor een snellere autofocus) en kan in maximaal 4K-resolutie opnemen. De processor die in de G3 te vinden is tref je ook aan in concurrenten als de Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 en HTC One M8. De quadcore processor is in de G3 geklokt op 2,5Ghz en wordt bijgestaan door 2GB of 3GB werkgeheugen (RAM), evenveel als bijvoorbeeld de S5 tot zijn beschikking heeft, maar minder dan de Xperia Z2. Het interne geheugen van 16GB is wat karig voor een vlaggenschip (zeker als je bedenkt hoeveel ruimte er daadwerkelijk voor de gebruiker overblijft), maar gelukkig is er een Micro-SD slot aanwezig waardoor je het geheugen kunt uitbreiden met maximaal 128GB. Mocht 16GB écht te weinig voor je zijn dan kun je voor de 32GB versie gaan.

Voor de duidelijkheid: er komen dus twee versies. Een met 2GB werkgeheugen en 16GB interne opslagcapaciteit, en een model met 3GB werkgeheugen en 32GB interne opslagcapaciteit.

Softwarematig vind je functies als Knock Code, Knock On en Smart Notice, waarvan laatstgenoemde een soort Google Now is. Qua connectiviteit is de telefoon goed vertegenwoordigd, dit zal veel mensen bekoren. Het scherm daarentegen is een ander verhaal. Met 5,5” is het groot, al zijn de afmetingen van het toestel – mede door de smalle bezels – redelijk compact. De resolutie van het scherm is 1440 bij 2560 pixels; QHD/2K. Dit is een stuk hoger dan Full-HD, wat je op de concurrerende toestellen (M8, Xperia Z2, Galaxy S5) vindt. Verschil zie je in de praktijk niet tot nauwelijks, veel nut heeft het dus niet. Ik vind deze resolutie op een 5,5” scherm overbodig en zonde; deze extra pixels belasten de processor en accu, om even iets te noemen.

achterkant lg g3

Slot

Wat vind jij van de LG G3? Ga jij hem aanschaffen (en zo ja, welke versie), of is het niet jouw type toestel? Ik hoor het graag in de reacties hieronder.

 

 

 

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter