BlackBerry showt toestellen die pas volgend jaar op de markt komen

BlackBerry heeft vandaag twee smartphones laten zien die het – pas – in 2015 op de markt gaat brengen. Het gaat om een toestel met een touchscreen en QWERTY-toetsenbord en een toestel dat alleen over een touchscreen beschikt. De telefoons draaien op BlackBerry 10 OS.

BlackBerry heeft het zwaar en rapporteerde afgelopen week opnieuw een verlies. Toch blijft de fabrikant hoopvol en tijdens een ‘gesloten’ (lees: voor media, analisten en investeerders) bijeenkomst kort twee toestellen laten zien dat het in 2015 uit gaat brengen. De BlackBerry Classic en Passport zijn de producten die BlackBerry uit het slop moeten halen. Tegelijkertijd met deze twee nieuwe smartphones bracht het bedrijf ook de Z3 onder de aandacht. Deze is momenteel al te koop, maar alleen in Indonesië. Het lijkt er dus op dat BlackBerry plannen heeft om dit toestel volgend jaar internationaal uit te brengen.

BlackBerry Z3 (links op de foto)

Zoals ik net zei is de Z3 al verkrijgbaar, maar komt hij waarschijnlijk volgend jaar in meer landen beschikbaar. Wellicht ook Nederland, en daarom noem ik even de belangrijkste specificaties voor je op. Indrukwekkend zijn ze niet, maar voor omgerekend 140 euro kun je natuurlijk niet al teveel verwachten.

  • 5” scherm (540 bij 960 pixels)
  • 1,5GB werkgeheugen
  • Qualcomm Snapdragon 200 processor (1,2Ghz dualcore)
  • 5MP en 1,1MP camera’s
  • 8GB intern geheugen, uitbreidbaar via Micro-SD (max. 32GB)
  • Micro-HDMI, Micro-USB, FM radio, Wifi, 3G, NFC, Bluetooth 4.0
  • 2500 mAh batterij (niet verwijderbaar)

BlackBerry Classic (midden op de foto)

Specificaties van de Classic heeft BlackBerry nog niet bekend gemaakt. Kort gezegd; het enige wat we van de Classic weten is de bovenstaande foto. Afijn, deze laat in ieder geval zien dat de telefoon de beschikking heeft over een touchscreen en QWERTY-toetsenbord. CEO John Chen meldde wel dat de smartphone (net als de Z3 en Passport) draait op BlackBerry 10, maar dat hadden wij zelf ook al kunnen raden. Volgens het bedrijf ligt de Classic medio 2015 in de winkels, nog even geduld dus.

BlackBerry Passport (rechts op de foto)

Dit is misschien wel het meest opvallende BlackBerry toestel in tijden. De telefoon beschikt over een groot touchscreen en QWERTY-toetsenbord, en oogt hierdoor wat vreemd. Het apparaat is bijna vierkant, wat mede komt omdat de toetsen wat vreemd geplaatst zijn. Specificaties zijn opnieuw niet bekend, en ook deze telefoon komt medio 2015 uit.

Reageren

Ben jij geïnteresseerd in deze BlackBerry modellen? Laat hieronder een reactie achter, ik ben benieuwd naar jullie mening.

Via: GSMhelpdesk 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter