Meer informatie over de LG G Watch online verschenen

Een lekker heeft meer informatie over de LG G Watch online gezet. Volgens de geruchten gaat de batterij van het slimme horloge 36 uur mee en zijn ook andere specificaties – zoals de processor en het interne geheugen – bekend. Het lijkt erop dat de G Watch begin juli in de winkels ligt, voor iets minder dan 200 euro.

De geruchtenmolen omtrent de aanstaande G Watch van LG draait op volle toeren. Het bedrijf heeft al het een en ander bekend gemaakt, maar veel is nog onduidelijk. Het lijkt erop dat het horloge officieel gepresenteerd wordt tijdens Google I/O, eind juni. Volgens diverse bronnen ligt hij dan begin juli in de winkels voor iets minder dan 200 euro. Of de G Watch ook in Nederland uitkomt is nog onduidelijk, maar dit zou best kunnen aangezien LG Nederland regelmatig teasers van het product plaatst op social media. Het bedrijf maakte al een tijdje geleden bekend dat het horloge op Android Wear draait en gemaakt is van staal, met een plastic band. Tevens is hij water- en stofdicht en heeft hij een scherm dat altijd aan staat.

Een lekker genaamd @upleaks (nee, niet Evleaks) heeft foto’s van een vermeend specificatiedocument online geplaatst. Of deze correct zijn weten we niet, maar de persoon achter dit account heeft het in het verleden vaker bij het juiste eind gehad. Zo zou de G Watch beschikken over Bluetooth 4.0, om de verbinding met een telefoon te kunnen leggen. Ook een stappenteller en gyroscoop zouden aanwezig zijn, wat aannemelijk klinkt. De batterij van het slimme horloge zou 400 mAh groot zijn en in stand-by 36 uur mee moeten gaan. Anderhalve dag dus, in stand-by modus. Mocht dit kloppen dan denk ik dat je bij normaal gebruik het horloge iedere nacht wel aan de lader moet hangen. Over het opladen bestaat trouwens nog wat onduidelijkheid. Het lijkt erop dat de G Watch voorzien is van een 5 pins Micro-USB slot waarmee je het horloge (binnen 2 uur) op kunt laden. De gelekte specificaties geven verder aan dat de G Watch de beschikking heeft over 4GB interne opslagcapaciteit, 512MB werkgeheugen en draait op een nog onaangekondigde chipset van Qualcomm, de APQ8026. Verder zien we dat het horloge wordt geleverd met een Micro-USB kabel en oplader en je hem in verschillende talen kunt gebruiken (Engels, Spaans, Frans, Koreaans en Chinees). Het display zou 1,6” groot zijn en 280 bij 280 pixels tellen, een prima resolutie voor zo’n scherm.

tweede lg g watch

Volgens diverse bronnen presenteren Google en LG de G Watch officieel tijdens Google I/O, een ontwikkelaarsconferentie die eind juni in Amerika gehouden wordt. Er wordt gezegd dat de aanwezige ontwikkelaars een exemplaar mee naar huis krijgen, zodat ze aan de slag kunnen met Android Wear. De G Watch zou begin juli in de winkels moeten liggen en een adviesprijs van minder dan 200 dollar meekrijgen. Hij komt vooralsnog in twee kleuren uit; zwart en wit met gouden accenten.

Wat vinden jullie van de LG G Watch?

Via: MoDaCo

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons